Strategul Cozmin Gușă: PNL ar putea fi marele câștigător în 2024

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

În contextul în care se discută despre un candidat comun la prezidențiale al PSD și PNL, iar Marcel Ciolacu a plusat spunând că și-ar dori la fel și la alegerile locale, a apărut scandalul declanșat de Dan Motreanu care a dezvăluit că miniștrii liberali sunt atacați la comanda lui Marcel Ciolacu.

Fostul strateg de campanie electorală, atât al PSD, cât și al PDL, Cozmin Gușă face predicții despre cum PNL ar putea redeveni vioara întâi a guvernării după anul 2024.

“Planul unui USL 2 începe să scârțâie. Liberalii sunt virusați masiv din toate părțile, iar liderii pro-pesediști atacați la baionetă (vezi recentul scandal Bode sau plagiatul lui Ciucă, care va reveni la momentul oportun). Înghesuiți de greaua moștenire a guvernării alături de USR, liberalii au înghițit în sec cam toate solicitările PSD, la formarea coaliției de la finele anului 2021, încercând să acopere rușinea cu scheme de comunicare politică și eterna marotă „avem premierul”. Un premier slab, după chipul și asemănarea partidului și care, așa cum PNL a ajuns vioara a doua a guvernării, la fel Nicu Ciucă a ajuns mâna a doua a lui Marcel Ciolacu,” spune Cozmin Gușă.

„PNL ar putea fi marele câștigător în 2024”

“Ce li s-a șoptit liberalilor? Că pot ținti spre un 27-29 % la anul și să formeze guvernarea în jurul lor, doar dacă experiența anilor 2014 sau 2019, când i-au bătut la pas pe pesediști, va fi utilizată și în 2024, când și-ar putea potența scorul din Parlament, folosindu-se de candidatul la prezidențiale, întrucât alegerile se vor desfășura simultan. Adică un 2004 reloaded, în care doi candidați buni să formeze „tandemul de aur” președinte-premier, capabil să fie locomotiva care să zdrobească mașinăria electorală a PSD, infailibilă la alegeri parlamentare. Însă pentru ca acest plan să poată avea loc, PNL va trebui să facă fix jocul preferat al PSD, acela de a ieși de la guvernare cu un an înainte de alegeri pentru a putea descătușa jihadul opoziției. Iar ce moment mai prielnic  decât cel al rocadei, când se va reîmpărți guvernarea și s-ar putea ivi pretextul ideal pentru ruperea coaliției,” a scris Cozmin Gușă, în editorialul de azi.

El mai explică faptul că factorul extern ar fi interesat de ruperea actualei coaliții, pentru că având un guvern minoritar ar putea șantaja mai ușor.

Spiegel: Serviciile de informații germane susțin că ucrainienii pierd o mie de soldați pe zi

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Consilierii liberali ai Capitalei au găsit vinovatul morții femeii atacate de câini
Consilierii generali PNL cer demisia directorului Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), după ce ...