Partidul lui Nehammer pierde majoritatea în Austria Inferioară

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Alegerile din Austria Inferioară (Niederösterreich) au dus la pierderi semnificative pentru ÖVP, avansarea pe locul doi a FPÖ, un partid radical și mari dezamăgiri pentru SPÖ, relatează Agenția APA.

Potrivit Exit-Poll-ului, SORA, realizat pentru radioul public ORF, Partidul Popular conoară la 39,7 la sută – după ce a avut 49,63 % în anul 2018. FPÖ ajunge așadar la 25,4 %  și depășește SPÖ, care – conform sondajului la urne – ar pierde și ar coborî la 20,7 %. Verzii sunt la 7,3 la sută, partidul progresist NEOS, la 6,2 la sută.

ÖVP nu numai că pierde majoritatea locurilor în parlamentul Austriei inferioaare, dar pierde și majoritatea în guvernul regional: conform previziunilor, are doar patru din cele nouă locuri ale guvernului de stat. Înainte avea șase.

Potrivit SORA, FPÖ este în creștere puternică față de 2018 (rezultat atunci: 14,76 la sută). SPÖ pierde în comparație cu 2018 (23,92 la sută) și trebuie să accepte cel mai prost rezultat electoral al său istoric (anterior 21,57 la sută în 2013). Potrivit proiecției electorale, NEOS a câștigat doar 1,1 puncte procentuale față de 2018 (5,15).

citește și: Lacrimile lui Nole

Rezultatul prost obținut de ÖVP s-ar datora campaniei concertate împotriva guvernatorului Johanna Mikl-Leitner, cu privire la presupusa finanțare ilegală a partidelor.

Alegerile din Austria Inferioară – turnesol al celor generale

Guvernatorul statului și liderul listei ÖVP, Mikl-Leitner, a vorbit despre o „zi fatidică” când și-a exprimat votul. Franz Schnabl încă mai spera la o creștere dimineață, iar candidatul de top al FPÖ, Udo Landbauer, a transmis certitudinea victoriei. Candidatul de top al NEOS, Indra Collini, a identificat „vânt din spate pozitiv”, iar Partidul Verde, Helga Krismer, a avut un „sentiment foarte bun,” conform APA.

Mulți analiști erau de părere că actualul cancelar, Karl Nehammer, s-a opus intrării României și Bulgariei în Schengen pentru a obține voturi mai multe pentru partidul său,  ÖVP, la alegerile regionale.

Practic, asistăm la probabila plecare de la guvernare a ÖVP în Austria Inferioară, fieful lor tradițional de după cel de-al doilea război mondial.  Liderul FPÖ a anunțat că nu va susține o formulă de guvernare regională cu partidul ÖVP, actualul prefect.  pentru a face o majoritate.

În sondajele naționale, Partidul Libertății, FPÖ, este pe primul loc.

„Cine seamănă vânt, culege furtună,” trage concluzia analistul Alexandru Todericiu. Jocul răutăcios, veninos, nu le-a adus niciun câștig electoral ÖVP, ba din contră.”

Motivul numărul 1 al scăderii electorale a Partidului lui Nehammer este creșterea prețurilor la alimente și ca urmare, ca urmare a războiului din Ucraina. Imigrația, conform institutelor de cercetare, era doar pe locul trei ca temă electorală.

Din centru dreapta, Landul ajunge de extremă dreaptă.

Kurier: Campanie împotriva OMV, în România

 
Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Paradoxul cancelarului Nehammer și alibiul Schengen
Deși popularii devin mai impopulari, sorocul Schengen, pentru noi, se amână! Alegerile regionale din 29.01.2023 ...