Prima voce a Pentagonului care recunoaște victoria Rusiei în Crimeea

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Geopolicienii lumii s-au tot mirat de ce generalii Pentagon-ului nu au opinii legate de susținerea Ucrainei în războiul cu Rusia invadatoare. Think-thank-ul Rand, foarte influent pe securitate națională, finanțat direct de Pentagon, a publicat un raport de referință în care afirmă că prelungirea războiului prin proxy dăunează în mod activ SUA și aliaților săi și avertizează Washingtonul că ar trebui să evite „un conflict prelungit” în Ucraina, scrie UNZ Review, un site care promovează informații care nu apar în mainstream.

Autorul articolului remarcă faptul că Raportul despre nevoia de încetare a luptelor este în dezacord total cu discursul public al politicienilor.

“Războaiele nu se termină pentru că publicul li se opune. Acestea se termină atunci când apare o divizare critică între elite, care duce în cele din urmă la o schimbare a politicii.

citat din Raport:

“Pe măsură ce pierderile Ucrainiei de pe câmpul de luptă cresc – și devine tot mai evident că Rusia va controla tot teritoriul de la est de râul Nipru – greșelile strategice ale Washingtonului vor deveni tot mai evidente și vor fi criticate tot mai aspru de către omenire. Umanitatea va pune la îndoială eficiența sancțiunilor economice impuse Rusiei. Acestea rănesc aliații și ajută economia Rusiei.”

Raportul preconizează că tot mai mulți oameni se vor întreba de ce SUA au sabotat în mod deliberat acordul de pace, propus încă din luna martie a anului trecut, când probabilitatea unei victorii ucrainene erea aproape de zero?

Noul raport al organizației RAND: „Evitarea unui război lung: politica SUA și traiectoria conflictului Rusia-Ucraina” reprezintă tocmai o astfel de scindare. Apariția sa demonstrează că elitele s-au rupt de opinia majorității. Experiții cred că politica actuală a înarmării dăunează Statelor Unite. Această schimbare de paradigmă va da voce celor tăcuți. Cu alte cuvinte, raportul RAND este primul pas spre încheierea războiului”, conchide publicația americană nealiniată.

Este pentru prima oară când un Think-thank militar face previziuni sumbre ale continuării stării de fapt.

 

În fotografie este imaginea Titanicului ucrainean

Klaus Iohannis, impresionat de covoarele azere

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
A murit Razvan Theodorescu
S-a stins academicianul Răzvan Theodorescu!
Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, s-a stins în urmă cu câteva clipe, în urma ...