În România se trăiește vizibil mai bine azi decât în America – afirmă profesorul român Mihai Ducea de la Universitatea Arizona

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE Principal

Într-un editorial șoc, “Visul american nu mai e pentru noi azi,” din Dilema veche, profesorul Mihai Ducea de la Universitatea Arizona, membru corespondent al Academiei Române, susține că “În România se trăiește vizibil mai bine azi decât în America.”

Profesorul Mihai N. Ducea este geolog și specialist în geocronologie, tectonică și petrologie magmatică. După licențierea în geologie la Universitatea din București, a urmat studiile de masterat la Duke University (SUA) și la California Institute of Technology, plecând din țară de teama mineriadelor.

În editorial, el mai recunoaște că visul american este bun doar pentru mexicani.

“Treizeci de ani mai târziu (după ce a fugit din România lui Iliescu n.a.), America e o caricatură a ceea ce încerca să proiecteze la vârful său istoric, în momentul în care a învins Uniunea Sovietică și comunismul. România, pe de altă parte, e azi o țară stabilă, care face progrese uriașe de la an la an, cu o populație, ce e drept, suferind de depresia și iluzia că undeva, altundeva, lucrurile merg mai bine și care vrea să fie „ca afară.” De fapt, chiar este exact ca afară. Comparând mere cu mere, săraci cu săraci, oameni din clasa mijlocie cu echivalenții lor și așa mai departe, în România se trăiește vizibil mai bine azi decât în America. Visul american poate e simpla dorință de a câștiga undeva mai mulți bani și a-i cheltui la tine acasă. Dar ăsta e visul oricărui „căpșunar” plecat oriunde. Cu siguranță, banii câștigați în America cumpără mai mult aproape oriunde, inclusiv în Europa, poate la paritate doar cu Norvegia sau Elveția. Dar acest „avantaj” e mai degrabă util unui cetățean mexican care baleiază în ambele sensuri granița peren fluidă între Mexic și SUA, e logistic extrem de dificil să fii un „căpșunar” român eficient în America,” a scris domnul profesor Ducea.

Profesorul Mihai Ducea, azi în vârstă de 56 de ani, este “produsul” școlii Emil Constantinescu de la Facultatea de Geologie a Universității București.  Este cercetător și membru asociat al Academiei Române.

Rareș Bogdan: Dacă vreți să-i trimiteți în Bangladesh pe IT-iști, scoateți-le facilitățile!

Loading...

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Deputatul liberal Elena Hărătău denunță abuzurile împotriva medicilor stomatologi
Medicii stomatologi din România intenționează să organizeze, vineri, ora 11:45, un protest împotriva unei decizii ...