Nicolae Ciucă insistă ca TVA-ul la cărți să rămână neschimbat

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

În coaliția de guvernare, se discută mai mult despre reducerea cheltuielilor publice, decât despre introducerea unor noi taxe, afirmă surse liberale.

Întrebat despre excepțiile la creșterile la TVA, liderul PNL Nicolae Ciucă  a precizat că a fost stabilită măsura ca  TVA-ul la cărți și manual școlare să rămână la 5%, așa cum este și acum.

„Este vorba despre cărţi şi manuale şcolare. Am discutat cu premierul. Am venit cu această abordare şi toată lumea este de acord că trebuie să rămânem cu TVA de 5% la cărţi şi manuale şcolare. Este singura excepţie, da. Nu am discutat despre festivaluri,” a mai explicat liderul liberalilor.

Măsura reducerii TVA la carte a fost luată de către guvernul Victor Ponta, la propunerea ministrului culturii de atunci, Ionuț Vulpescu.

Încă nu s-a luat o decizie fermă privind suprataxarea imobilelor de peste jumătate de milion de euro

Cât despre impunerea unei taxe de 1% pentru imobilele a căror valoare depăşeşte 500.000 euro, preşedintele liberalilor a explicat că este vorba de o analiză în curs, astfel încât aceasta să nu fie mai mare sau mai mică decât media europeană.

Chestionat dacă vor fi eliminate anumite excepţii fiscale în domeniul IT, liderul PNL a precizat că nu au fost discuţii despre acest subiect, ci doar despre reducerea cheltuielilor la bugetul de stat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan s-a crucit, când a citit motivarea sentinței în “Dosarul Ursu”/ „Nu a fost un opozant al regimului comunist și nu s-a aflat în relații de adversitate cu organele de securitate ale statului”
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan se arată indignat față de sentința Înaltei Curți de Justiție și ...