Lista liberală din pachetul fiscal

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC

Marcel Ciolacu a anunțat că-și asumă răspunderea Guvernului în Parlament. Dacă nu obține 50 % plus 1 din voturi, executivul condus de el este practic demis.

Dintr-o listă lungă, liberalii i-au transmis președintelui lor că susțin doar trei măsuri prin care s-ar reduce cheltuielile statului: eliminarea deducerilor fiscale pentru angajații din construcții, agricultură și industria alimentară, reducerea a doar două mii de posturi neocupate la stat, deși inițial au anunțat că se vor tăia 200.000 și introducerea unor praguri noi de impozitare a IMM-urilor.

Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte Mediu de Afaceri și Societate Civilă: „De exemplu, eu aș desființa ministerul Familiei. O să se ia decizii, că nu e normal să fie 7-8 secretari și acolo”

În interiorul PNL, părerile sunt împărțite. Unii liberali susțin, alături de PSD, măsuri fiscale noi menite să aducă bani la buget.

De exemplu, de la 1 ianuarie ar putea să achite contribuții la sănătate angajații din IT care câștigă peste 10.000 de lei. Taxa de 10% se va aplica doar pentru sumele care depășesc acest prag, iar la buget ar trebui să ajungă aproximativ 6 miliarde de lei.

Liberalii sunt de acord cu supraimpozitarea multinaționalelor

Unii liberali ar fi de acord și cu propunerea PSD de a impozita diferența care depășește 500.000 de euro din valoarea unei case, numai că taxa a scăzut de la 1% la 0,3 procente. Cei care au mai multe locuințe nu vor plăti, pentru că valoarea acestora nu se mai cumulează, iar suma adusă la buget este de numai 40 de milioane de lei.

O măsură asupra căreia, aparent, au căzut de acord cei din coaliţie, este supraimpozitarea profitului multinaționalelor. O firmă românească sau multinațională care are cifră de afaceri de peste 100 de milioane ar putea să plătească 16% impozit pe profit, dar nu mai puțin de 1% pe cifra de afaceri.

Cei care dețin PFA-uri vor fi exceptați în continuare de la plata contribuțiilor sociale, dacă nu au venituri prea mari.

Bugetarii care au salarii de peste 10.000 de lei nu vor mai primi vouchere de vacață, iar dividendele se vor impozita la fel ca până acum.

Examen la Bruxelles

Luni, miniștrii de la Finanțe, Familie și Fonduri europene trebuie să se prezinte în fața oficialilor europeni, iar pe 1 septembrie va merge la Bruxelles și Marcel Ciolacu. Din discuţiile cu oficialii europeni, politicienii speră să obţină majorarea deficitului, de la 4,4 cât este în prezent, la cel puțin 4,9. Din această creștere, deficitul evaluat la 40 de miliarde de lei s-ar diminua cu 10 miliarde şi alte 25 de miliarde ar putea fi bani rămași necheltuiți de la capitolul investiții. Astfel se gândesc guvernanții să rezolve ceea ce au numit ”gaura din buget,” informează surse ale coaliției de guvernare.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă, către miniștrii liberali: Cine nu reduce posturile de șefi și nivelurile salariale pleacă acasă
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a avertizat miercuri că miniştrii care nu fac analize serioase în ...