Lucian Bode neagă existența discuțiilor pe tema Blocului democratic

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Întrebat dacă există discuţii cu PNL privind candidatura pe liste comune la alegerile locale sau parlamentare între PNL și PSD, premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, după vizita de lucru la lotul 3 – parte din Autostrada Focşani – Bacău că ”normal că există discuţii.” ”Facem politică. Eu cred că şi PSD şi PNL am adus o stabilitate în România,” a mai spus premierul.

În ziarul Libertatea a apărut azi dimineață informația că PNL și PSD își vor uni forțele într-un Bloc Democratic pentru a învinge împreună AUR la europarlamentare.

În replică, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat marţi despre discuţii PNL-PSD privind candidaturi comune la alegerile din 2024 că discuții nu există pe acest subiect, la momentul actual, însă PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor. ”Dacă românii îşi vor dori ca să avem în continuare o alianţă la guvernare PNL-PSD, care să conducă România pentru următorii patru ani, aşa vom face. Dacă nu, avem fiecare drumul nostrum.” a arătat Bode.”Din acest punct de vedere, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă, de candidatură pentru anul 2024, începând cu alegerile europarlamentare şi încheind anul cu alegerile prezidenţiale, astfel încât proiectul nostru politic să poată să fie votat de români şi implementat în mandatul 2024-2028. Aşadar, concluzia este simplă, nu sunt discuţii în acest moment pe acest subiect, însă nu excludem, PNL nu exclude nicio variantă de alianţă sau candidatură pentru anul viitor”, a arătat Bode.

Secretarul general al PNL a mai spus reporterilor de la Parlament că partidul își va desemna candidații până la sfârșitul lunii noiembrie, “momentan ne aflăm în plin proces de sondare a opiniei publice.”

PNL face măsurători electorale

”Vrem să facem măsurători cantitative şi calitative astfel încât la sfârşitul acestui an PNL să aibă pe masă toţi candidaţii, cei mai bine poziţionaţi, şi la alegerile europarlamentare, şi la alegerile locale şi la alergerile parlamentare. Deci, vrem să luăm aceste decizii în baza unor studii şi sigur, stând într-o coaliţie de guvernare cu PSD, ducând programul de guvernare la bun sfârşit, atingându-ne obiectivele, nu pot să spun că nu avem în intenţie să ne aşezăm la masă, fiecare cu datele pe care le are, şi să luăm cea mai bună decizie pentru români”, a mai spus liderul liberal.

Despre afirmaţia preşedintelui PSD Marcel Ciolacu că există discuţii pe tema unei candidaturi comune PSD-PNL la alegeri, Lucian Bode a afirmat ”că nu există discuţii punctuale, strict pe acest subiect.”

”Nu ne-am întâlnit în coaliţie să discutăm cum vom candida anul viitor, într-o alianţă PNL-PSD. În cadrul şedinţelor noastre de coaliţie, în care discutăm de câteva luni chestiuni legate de fiscalitate în principal şi despre obiectivele noastre de guvernare, discutăm şi cum va arăta anul electoral 2024, tangenţial, este firesc, dar nu avem pe masa coaliţiei tema candidaturilor comune la alegerile de anul viitor, cu plusuri, cu minusuri, aşa cum se face. Aceste discuţii nu au existat şi nu există în acest moment”, a menţionat Bode.

Întrebat când va lua PNL o decizie privind acest aspect al alegerilor anul viitor, Lucian Bode a spus că el crede că ”modul în care vor merge în alegeri anul viitor trebuie să fie decis în structurile statutare ale partidului, cel mai târziu la sfârşitul lunii noiembrie, începului lunii decembrie”.

”De altfel am şi programat o şedinţă de Birou Politic Naţional extins, la mijlocul lunii octombrie, ocazie cu care vom discuta, împreună cu şefii de filială, cu europarlamentarii, cu parlamentarii noştri, cu primarii, pe baza măsurătorilor pe care le realizăm, care este opţiunea lor pentru anul viitor”.

Bode a mai afirmat că poziţia sa personală pe acest subiect o va exprima în baza analizei din teritoriu. ”Contează mai puţin opţiunea lui x sau y, contează ce vrea majoritatea în partid,” a adăugat el.

Minorii vor putea să intre pe rețelele sociale, doar cu acordul părinților, dacă se promovează propunerea legislativă a OFL

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Trabucurile Premium ar putea să nu mai fie reglementate în America
Curtea Districtuală din Columbia a anulat regulamentul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) ...