Dominic Fritz își bate joc de memoria lui Brâncuși

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Expoziția Constantin Brâncuși, de la Muzeul de Artă din Timișoara, organizată și finanțată de Consiliul Județean Timiș, are zeci de mii cereri de bilete. Pare a fi momentul culminant al evenimentului Timișoara –  Capitală Europeană a Culturii.

Cu toate că Primăria Timișoara, Dominic Fritz se simte mândru de realizarea lui Alin Nica și a custozilor de mare angajament cultural. „Este o expoziție atât de consistentă și sunt mândru că ea e aici. Cred că îl putem ierta pe Brâncuși pentru faptul că nu e din Timișoara, dar el a stat multă vreme și la Paris, este o poveste europeană, care ne învață cât de mult contează ceea ce faci și mai puțin de unde te-ai născut,” a spus edilul userist al Timișoarei pe un UM de presă.

Faptul că Brâncuși nu e din Timișoara, cred că-l putem ierta”!

“Cum să afirmi: ”L-am adus pe Brâncuși acasă!”, cum să joci rolul bănățeanului suferind de patriotism local și să afirmi, pe un post național: ”Faptul că Brâncuși nu e din Timișoara, cred că-l putem ierta”! A spus vreodată, cândva, vreun bănățean cultivat sau om simplu că un mare artist ca Brâncuși trebuie ”iertat”? Marele nostru sculptor este valoare a patrimoniului cultural național, este dovada limpede a creativității românești, ar îndrăzni cineva să facă vreun comentariu privind locul nașterii? Fritz confundă revolta timișorenilor pe anumite aspecte ale comportamentelor unor conaționali din trafic, protagoniștii unor obrăznicii și vulgarități identificabile cu ochiul liber, din mașini înscrise în anumite zone, confundă critica și bancurile legate de o anumită geografie, cu atitudinea legată de civilitate? Dar ce legătură au toate astea cu marele Brâncuși?” – reprezintă replica tăioasă a intransigentei jurnaliste Lia Lucia Epure.

Mai e ceva de spus? Că centrul de proiecte al Primăriei Timișoara s-a ocupat de finanțarea panglicilor de tip curcubeu sau a instalațiilor stradale cu sclipici? Ce rămâne în urma primarului Dominic Fritz? Doar o pistă lată pentru bicicliști pe strada sa și o enormă milă față de cum arăta vreodată orașul trandafirilor.

Pe la Hobița, nu credem că a trecut vreun picior de userist, majoritatea acestora fiind prinși în city-break-uri.

Foto: Deschiderea expoziției. Dominic Fritz în fața Domnișoarei Pogany

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă, despre alianța PNL-PSD: “o alianță politică nu se face de dragul cuiva sau împotriva cuiva”
„Actuala coaliție a pornit de la responsabilitatea politică pentru trecerea țării prin criza care exista ...