Gabriela Firea: Susținătorii primarului general încearcă, din nou, să-i păcălească pe bucureșteni

Andrei Marcu ECONOMIC POLITIC

După ce Nicușor Dan s-a lăudat că Agenţia Fitch reconfirmă profilul individual de credit al Bucureştiului la „a”, patru trepte deasupra ratingului României BBB-,  fostul primar general Gabriela Firea îi dă replici tăioase.

“Nu este o reușită a primarului general care stă pe un morman de bani, în timp ce orașul se scufundă!” – scrie Gabriela Firea pe pagina sa de facebook.

“Ratingul pe termen lung acordat Bucureștiului de către agenția Fitch în urmă cu două săptămâni, BBB- stabil, nu este o reușită istorică. Capitala a mai fost stabilă financiar, cu excepția anilor pandemiei COVID-19 și a războiului din Ucraina când au fost probleme economice peste tot.

Ratingul Capitalei a fost constant BBB- stabil, între 2016 și începutul anului 2020. După apariția noului coronavirus, când resursele naționale și ale Bucureștiului au avut de suferit, Fitch a stabilit ratingul la BBB- în scădere. Așa a rămas în ultimii trei ani, în ciuda unor bugete imense primite de la Guvern!

„Cetățenii nu mai pot fi mințiți și doar ei pot trage concluzia dacă în București curge „lapte și miere”

Susținătorii primarului general încearcă, din nou, să-i păcălească pe bucureșteni și transmit doar pe bucăți analiza agenției Fitch. De exemplu, nu prezintă ratingul pe termen lung, indicatorul cel mai important, ci se laudă cu faptul că „profilul individual de credit al Bucureștiului” a crescut. Ce trebuie să știe bucureștenii este că în ultimii trei ani, Primăria Capitalei a primit de două ori mai mulți bani de la bugetul național și a fost ridicat gradul de îndatorare.

Mai spun acești susținători ai lui Nicușor Dan că agenția Fitch a lăudat planul său ambițios de investiții și valoarea fondurilor nerambursabile atrase. Ce omit este că toate proiectele de investiții aflate acum în derulare sunt moștenite, găsite de Nicușor Dan în Primăria Capitalei, pregătite de echipa Firea. Apoi, în mandatul meu nu am avut la dispoziție fondurile din PNRR. Totuși, am atras fonduri nerambursabile de 1 miliard de euro, iar o bună parte din bani au ajuns fizic în visteria Capitalei după ce am predat mandatul de primar general.

Cetățenii nu mai pot fi mințiți și doar ei pot trage concluzia dacă în București curge „lapte și miere,” când pe străzi este mizerie, parcurile sunt în paragină, marile proiecte de investiții sunt blocate, iar dezvoltatorii sunt „oile negre,” scrie Gabriela Firea pe pagina sa de facebook.

Olguța Vasilescu: 50 % reducere a impozitului pentru proprietarii care și-au reabilitat termic apartamentele

Loading...

One Comment

  1. Firea este expresia mizeriei umane,a mizeriei de caracter care si-a ingropat 5 barbati ,iar la ultimul s-a dus la groapa cu burta la gura. Numai o tara de ticalosi si prosti poate ridica in slavi o asemenea mizerie umana.Rusine,lor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Erdogan joacă alba-neagră cu aderarea Suediei la NATO
Președintele Turciei, Regep Erdogan, a declarat, azi, unor reporteri că va încerca să faciliteze cât ...