George Simion, pe blog: Marcele, zi drept: ai jucat la bursă tu sau apropiații tăi?

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

George Simion, președintele partidului extremist AUR, a lansat sâmbătă pe blogul său o întrebare pentru premierul Ciolacu: ”Marcele, zi drept: ai jucat la bursă tu sau apropiații tăi?”, cu referire la rezultatul procesului dintre statul român și firma canadiană Gabriel Resources, câștigat de Ministerul Finanțelor.

Reacția lui Simion a venit după ce liderii USR l-au acuzat direct pe Ciolacu că ar fi manipulat bursa din Toronto prin declarațiile potrivit cărora România va pierde procesul, iar Cătălin Drulă a depus o sesizare la autoritatea canadiană care supraveghează piața de capital.

Primul ministru Marcel Ciolacu primește o carte de la George Simion, liderul AUR, la Palatul Parlamentului din București, 28 noiembrie 2023. Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Prețul acțiunilor Gabriel Resourses a crescut de trei ori, în două săptămâni

Ieri, înainte de anunțarea deciziei Tribunalului de Arbitraj de la Washington, tranzacționarea acțiunilor Gabriel Resourses, firma canadiană care de 11 ani se luptă cu statul român în instanțe, a fost oprită de către conducerea Bursei din Toronto.

Dacă la începutul lunii, o acțiune se vindea cu 0,27 de dolari canadieni, înainte de decizia ICSID a ajuns la 0,86 dolari. Doar după declarația lui Marcel Ciolacu, premierul României, făcută în 15 februarie că vom pierde două miliarde de dolari, o singură persoană a tranzacționat 700.000 de acțiuni. Volumul acestora a fost uriaș față de ultimii ani, ceea ce a făcut pe mulți să creadă că totul a fost un joc de bursă.

Gabriel Resourses trebuie să plătească guvernului român peste un milion de dolari americani, cheltuieli de judecată.

Ciolacu mulțumește echipei de avocați pentru victoria în Procesul Roșia Montană

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Regep Erdoğan: Hamas nu e organizație teroristă. Nu există nicio diferență între Netanyahu și Hitler
Prezent într-o emisiune tv, Recep Erdoğan, președintele Turciei, a tranșat dur conflictul dintre Armata Israeliană ...