Tănase Stamule (PNL): Nu înțeleg insistența socialiștilor de a crește taxarea muncii, prin impozitarea progresivă

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Partidul Național Liberal nu va fi niciodată de acord cu taxarea muncii, prin impozitarea progresivă, această fiind o măsură antieconomică, consider Tănase Stamule. “Există sute de argumente pentru a combate această utopie. Voi enumera mai jos trei pe care le consider extrem de importante:

  1. România nu a atins încă o masă critică de prosperitate care să poate fi redistribuită prin impozitare. Avem maxim 20% din populație care au început să dețină puțin capital, sub forma de case, terenuri, afaceri, etc. Dacă le creștem brusc taxele vom frâna masiv creșterea clasei de mijloc.
  2. România nu are infrastructura fizică și nici umană pentru a fi competitivă la nivel internațional. Putem fi insă competitivi prin muncă. Cota unică stimulează oamenii să muncească mai mult, știind că nu vor fi penalizați pentru aceasta.
  3. Lăsând mai mulți bani în mâna oamenilor, ei decid cel mai bine pe ce să îi cheltuiască. Iluzia că statul știe ce să facă mai bine cu taxele tale este doar un banc prost socialist.

Statul providențial este o poveste tristă de stânga. Românii trebuie să decidă singuri ce să facă cu banii lor și nu să îi dea statului pe cheltuieli inutile. Oricum ar fi, Partidul Național Liberal se va opune total sărăcirii clasei de mijloc” – a declarat Tănase Stamule.

Stamule este conf, dr. univ la ASE. El a mai subliniat că „România nu a atins încă o masă critică de prosperitate, care să poate fi redistribuită prin impozitare.”

PNL a introdus cota unică, încă din timpul guvernării Călin Popescu-Tăriceanu. Și-a demonstrat viabilitatea economică și financiară.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pesedistul Barbălată de la Vedea (Giurgiu) n-a mai avut răbdare să fie ales. A trecut la PNL
O situație inedită s-a petrecut în comuna Vedea, județul Giurgiu, unde un candidat pe lista ...