Cum și-a călcat în picioare Nicușor Dan promisiunile din 2020 privind desfiinţarea companiilor municipale”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

La preluarea mandatului de Primar al Capitalei, Nicușor Dan promitea că va desființa companiile municipale din subordinea PMB. După aproape 4 ani de mandat, datele oficiale arată că promisiunile primarului actual al Bucureștiului au rămas doar puncte de bifat pe programul electoral: în subordinea Primăriei Capitalei există, încă, 11 companii municipale.

În campania electorală din 2020, Nicușor Dan considera aceste companii „niște trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitații”. Cu toate acestea, unele dintre ele continuă să funcționeze.

Cifrele nu mint: primarul Bucureștiului a promis, dar nu a făcut

Una dintre promisiunile electorale importante ale lui Nicușor Dan, în campanie electorală de acum 4 ani, a fost desființarea companiilor municipale.

„Companiile din subordine, mai puţin STB-ul şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală”, declara primarul Capitalei la puțin timp după câștigarea alegerilor.

Însă declarațiile lui Nicușor Dan, de-a lungul celor patru ani, sunt contradictorii. În august 2021, Nicușor Dan spunea că 14 dintre cele 16 companii municipale au fost închise, iar 2.700 de angajați ai acestora au fost disponibilizați.

„Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a închide 14 din 16 companii municipale. Din cele 14, vor fi disponibilizați 2.700 de oameni, mulți au plecat deja. Au mai rămas de închis Parcuri și Protecție Civilă. Mai ținem niște companii, Iluminatul public, semafoare și Deratizare și Imobiliare,” menționa Nicușor Dan.

Doi ani mai târziu, în august 2023, numărul inițial al companiile municipale găsite de Nicușor Dan la PMB crescuse, de la 16, la 25, dintre care primarul Bucureștiului spunea că a închis 15.

În momentul de faţă sunt zece şi din astea zece probabil că o să rămână vreo şase. Adică nu se pune problema să desfiinţezi STB, Termoenergetica, Trustul de Clădiri cu care faci nişte lucrări. Energetica, tot aşa, face lucrări. Compania de Parcări… mai e o discuţie”, spunea, la B1TV, Nicușor Dan.

Și totuși, site-ul oficial al PMB arată că 11 companii municipale sunt încă active, în iunie 2024.

Ultimul sondaj înaintea alegerilor confirmă. Balanișcu (PSD), singurul care îl poate bate pe Chirica la Primăria Iași

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Economia crește sub guvernarea PSD: dividende de peste 12 miliarde de lei plătite de companii listate la Bursă
Creșterea economiei sub guvernarea PSD se reflectă și în rezultatele pozitive ale marilor agenți economici ...