Primele concluzii ale dezbaterii Biden – Trump

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE POLITIC Principal

Planeta a stat cu sufletul la gură, așteptând dezbaterea electorală Biden – Trump, transmisă din studioul CNN din Altanta, care din primele momente a stârnit dezamăgirea publicului. Sondajele efectuate printre telespectatori, cu metodele specifice americane, prevestesc suspiciunile de forfait democrat.

Vom prezenta datele tehnice în final.

Formatul emisiunii dee 90 de minute nu l-a ajutat pe Joe Biden. Staff-ul său a cerut producătorilor CNN să nu mai permită interlocutorului să-l întrerupă, așa cum s-a întâmplat în 2020. Practic, în timp ce  Trump vorbea, microfonul lui Biden era tăiat și invers. Mai mult, cei doi contracandidați n-au avut public și nici voie, conform regulamentului emisiunii, să se consulte la pauze cu strategii de campanie.

Încă de la început, Joe Biden a apărut extrem de slab. Cu voce răgușită, cu o privire abulică, n-a fost convingător. Donald Trump, încrezător în steaua sa, puternic și hotărât, a atacat din primele momente. L-a vulnerabilizat pe adversar, în punctele esențiale, încă de la început. Într-unul din primele răspunsuri, Biden a confundat trilionari cu miliardari. Își pierdea complet șirul gândurilor. Privea în gol.

În prima jumătate de oră, dezbaterea a scos la iveală slăbiciunile lui Joe Biden.

Fostul președinte Donald J. Trump a lansat acuzații dure la adresa adversarului, care n-a știut să riposteze în același registru narativ.

Diferit de dezbaterea de acum patru ani, Donald Trump n-a mai tăbărât pe Joe Biden, l-a lăsat să greșească și a tușat în final.  „Chiar nu știu ce a spus la sfârșitul acelei fraze,” a zis Trump la un moment dat. „Nu cred că știe nici el ce a spus.”

Candidații s-au contrat pe toate temele majore

Tremurul vocii și privirea șue a președintelui Biden a influențat audiența, conform rapoartelor, făcute public în final. Întrebările despre capacitatea psihologică a președintelui de a conduce țara nu au fost atenuate de moderatori, ci dimpotrivă. Aici, președintele în funcție pierzând puncte serioase de audiență.

Pe la jumătatea dezbaterii, Joe Biden s-a trezit din pumni și a atacat. L-a făcut penal pe fostul președinte, acuzându-l că s-a folosit de serviciile unei dame de companie și nu și-a plătit taxele la stat. „Singura persoană de pe această scenă care este un infractor condamnat este omul la care mă uit în acest moment,”,a spus domnul Biden într-un moment exploziv, dar fără a-l privi în ochi pe Trump.

Bine sfătuit, Trump și-a urmat textura speech-ului. Președintele Biden a fost mai tot timpul în defensivă față de Donald J. Trump, eschivând răspunsurile și murmurând fraze greu inteligibile.

Rare au fost incursiunile pe teme politice. Competitorii n-au fost de acord cu privire la avort, inflație, schimbări climatice, afaceri externe și imigrație.

De senzație a fost derapajul către baseball, candidații acuzându-se reciproc că nu sunt în stare să-l mai joace.

Publicul nu s-a lămurit ce vrea Trump să facă în Ucraina, dacă va câștiga un nou mandat

Se pare că cei doi, sfătuiți de specialiștii în comunicare politică, au căutat să obțină mai mult impresia artistică, în SUA cunoscându-se rezultatul primei dezbateri dintre șarmantul j.F. Kennedy și ursuzul Nixon. Cel mai puternic contrast a fost în prezența lor scenică, notează the New York Times, publicație ostilă lui Trump.

Memoria lucrărilor de specialitate înregistrează consecințele primei dezbateri televizate din anul 1960, când Richard M. Nixon, vicepreședintele republican, și John F. Kennedy, tânăr senatorul democrat din Massachusetts, au participat la prima confruntare tv.

Fiindcă oamenii nu înregistrează răspunsuri la întrebările lor, ci doar cuantifică stări, memoria colectivă a reținut contrastul puternic dintre aparițiile lor: Kennedy părea relaxat și bronzat, în timp ce Nixon, care a decis să renunțe la machiaj, părea cenușiu și nebărbierit. În final, deși mai bine pregătit administrativ, Nixon a pierdut.

Telegenicul Kennedy a câștigat alegerile după ce s-a mai confruntat cu Nixon de trei ori, inclusiv într-o dezbatere ABC care a folosit un ecran divizat, astfel încât rivalii să poată apărea de la distanță, unul din New York și celălalt din Los Angeles.

Și de data aceasta divizarea ecranului nu i-a priit lui Joe Biden.

Alegătorii  care au urmărit dezbaterea de joi dintre preşedintele Joe Biden şi fostul preşedinte Donald Trump spun, în proporţie de 67 % la 33 %, că Trump a avut o prestație mai bună, iar unii democraţi sunt atât de disperaţi de prestaţia slabă a preşedintelui, încât se întreabă în privat dacă el ar trebui să mai rămână candidatul partidului la Casa Albă, relatează CNN.

Democrații sunt disperați. Caută soluții de avarie

Mai multe posturi de televiziune dezbat la ora actuală modalitatea practică de schimbare a candidatului la președinție de către Partidul Democrat. Cunoscătorii susțin că după ce a obținut peste 96% din voturile primare (câștigând susținerea electorilor), Joe Biden nu poate fi schimbat, decât într-o singură variantă: este de acord să iasă din cursă. Alte soluții nu prea există.

Julian Assange, eliberat din închisoare

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Politicile PSD asigura avansul economiei- domeniile-cheie care vor crește în următorul trimestru
Datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) arată că, potrivit opiniei managerilor,  construcțiile și ...