Premierul ceh: gazul rusesc nu trebuie inclus în pachetul de sancțiuni împotriva Rusiei

Marius Ghilezan

Comisia europeană este gata să finalizeze al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Cehia asigură președinția rotativă a Uniunii Europene. Petr Fiala are opinie separată de alți omologi. Consideră că sancțiunile nu trebuie să aibă un impact negativ asupra țărilor europene.

“Se pregătește un al șaptelea pachet și cred că este un curs bun”, a declarat reporterilor Reuters, Fiala, din biroul său din Praga. „Includerea energiei în sancțiuni este o mare problemă, pentru că trebuie respectată o regulă conform căreia sancțiunile trebuie să aibă un impact mai mare asupra Rusiei decât asupra țărilor care impun sancțiunile”.

Fiala a spus că nu există nicio șansă ca gazul să fie inclus în sancțiuni

„Cred că nu ar trebui ca gazul să fie inclus în pachet, pentru că o serie de țări depind de gazul rusesc,” a mai zis el. Republica Cehă, care a preluat președinția rotativă de șase luni a UE la 1 iulie, este una dintre acele țări, dependentă aproape total de gazul rusesc. Până la invadarea Crimeei, Europa a folosit din gazul necesar aproape 40% din producția rusească.

Primele șase runde de sancțiuni au inclus: înghețarea activelor și interzicerea vizelor pentru oligarhii și oficialii ruși, controale la export, înghețarea activelor băncilor centrale, scoaterea băncilor din sistemul de mesagerie SWIFT și interzicerea importurilor de cărbune și petrol rusesc. Dar importurile de gaze nu au fost restricționate, mai zice premierul ceh. El susține ideea comunitară de a începe achiziții comune de gaze în Europa, dar a avertizat că rămâne dificilă atât din punct de vedere tehnic, cât și administrativ.

Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.