Trump, către Germania, Franța și Marea Britanie: Luați-vă TERORIȘTII înapoi!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Donald Trump a dat trezirea Europei, în această dimineață, cu un mesaj aparent amenințător pe Twitter. „Statele Unite cer Marii Britanii, Franței, Germaniei și celorlalți aliați europeni să repatrieze cei peste 800 de luptători ISIS pe care i-am prins în Siria și să-i judece. Califatul aproape a căzut” a scris președintele american pe Twitter. Liderul de la Casa Albă le-a spus europenilor să-i ia acum, cât se mai află în închisori. În caz contrar, SUA vor fi nevoite să-i elibereze pe teroriști. În această situație, radicalii se vor întoarce tot în Europa, dar liberi, ceea ce nu dorește nimeni.

800 de luptători ISIS trebuie repatriați în țările de origine

Donald Trump NU a amenințat că va trimite teroriști peste Europa, ci a reamintit aliaților europeni obligațiile lor: „Nu facem atât de multe, cheltuim atât de mult. E timpul ca alții să facă treaba de care sunt capabili.” Președintele american făcea referire la cei peste 800 de luptători ISIS, din 40 de țări, care se află în prezent în închisori ale kurzilor sirieni, aliații SUA. Situația acestor captivi devine incertă în contextul retragerii americane din Siria. Turcia a amenințat că va lansa o ofensivă împotriva grupărilor kurde, pe care le consideră o amenințare. În caz de un asemenea atac, toți teroriștii ar putea scăpa din detenție și de justiție.

Donald Trump nu este primul și nici singurul oficial american care a făcut un asemenea apel. Mai mulți comandanți militari au început țările europene să-ți ia înapoi cetățenii prinși luptând alături de ISIS. Și liderii kurzi au lansat același îndemn, deoarece fac față cu greu numărului mare de prizonieri.

Trump, către europeni: Luați-vă teroriștii înapoi și la tribunal cu ei!

Doar că, până acum, aceste apeluri nu prea s-au făcut auzite. Statele europene nu prea vor să-și repatrieze teroriștii din ISIS deoarece judecarea lor ar fi dificilă. Mulți se tem că dovezile obținute pe front nu vor fi luate în seamă de tribunalele civile.

Un general britanic i-a dat dreptate lui Donald Trump. Lordul Dannatt, fost comandant al Armatei Britanice, a spus că Regatul Unit ar trebui să-și ia înapoi teroriștii deoarece sunt responsabilitatea țării. Extremiștii ar trebui tratați corect și să fie dați exemplu, astfel încât alți tineri să nu mai fie tentați de radicalizare.

Până acum, au fost numeroase cazuri dovedite de foști luptători ISIS care s-au ascuns prin tabere de refugiați sau caravane cu imigranți. În jur de 30.000 de cetățeni străini erau parte din ISIS, la apogeul organizației. Din Marea Britanie și Franța veneau cei mai mulți luptători occidentali. În prezent, gruparea teroristă este aproape distrusă iar teritoriul auto-proclamatului Califat Islamic s-a redus la câteva sate.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mormântul lui Karl Marx a fost vandalizat. VEZI ce au scris făptașii pe monument!
Mormântul lui Karl Marx din Marea Britanie a fost vandalizat pentru a doua oară în ...