Regele Carol al II-lea și-a găsit locul de veci după 66 de ani (Foto EXCLUSIVE)

Valentin Borcea ACTUALITATE Diverse POLITIC SOCIAL

Regele Carol al II-lea și-a găsit, la 66 de ani după moarte, locul de veci definitiv. Cel mai controversat și cel mai subestimat dintre Regii României își va dormi somnul de veci în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Tot acolo se odihnește și ctitorul acestui nou lăcaș de cult, Regele Mihai I, dar și soția acestuia, Regina Ana. Totuși, tatăl și fiul sunt îngropați pe laturi diferite ale catedralei, simbol pentru eternitate al tensiunilor dintre cei doi.

 

Regele Carol al II-lea și-a găsit locul final de veci

Regele Carol al II-lea a murit în 1953, în Portugalia, țara de exil. A fost îngropat alături de Regii Portugaliei, în Panteonul Casei de Braganza. Acest loc de veci era gândit ca unul temporar. Pe mormânt scria clar dorința primului Rege Ortodox al României: osemintele sale să fie duse în România după căderea comunismului. Acest lucru s-a întâmplat abia în 2003, când sicriul a fost repatriat și depus într-o capelă din curtea Vechii Catedrale din Curtea de Argeș. A stat aici aproape 16 ani.

Vineri, 8 martie 2019, la orele serii, sicriul cu rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea a fost adus în Catedrala Veche, într-o ceremonie militară și religioasă. Slujba a fost condusă de Părintele Caliopie, starețul locului. O noapte a stat sub același acoperiș cu părinții săi, Regele Ferdinand și Regina Maria, dar și cu unchii săi, Regele Carol I și Regina Elisabeta.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
METROREX îşi propune să dezvolte o APLICAŢIE pe mobil pentru tineri
Conducerea companiei METROREX, care aparţine de Ministerul Transporturilor, a lansat prin SICAP (Platforma de achiziţii ...