5 destinaţii DE VIS pentru o mini-vacanţă trăsnet de Paşti sau în timpul “Şcolii ALTFEL”

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

Paştele vor fi anul acesta în ziua duminică 28 aprilie. Iar vacanţa de primăvară a copiilor, între 20 aprilie – 5 mai 2019. Aproape un milion de părinţi beneficiază de voucherele de vacanţă. Valoarea maximă a voucherelor de vacanță pe care le poate primi un angajat într-un an este de șase salarii de bază minime brute pe ţară. Depinde de angajator. Anul trecut acestea au avut o valoare de 1.460 de lei.

Peste 1500 de locaţii hoteliere din ROMÂNIA sunt pregătite pentru acest program. La o vacanţă atât de lungă, românii pot opta pentru 10 most trusted destination:

  1.  BUCOVINA DE NORD. Preţurile la Gura Humorului sunt accesibile. 30-70 de lei pe noapte pentru o persoană. Se pot vizita mănăstirile: Agapia, Voroneţ, Putna, Dragomirna din zonă. Nu pierdeţi din vederea ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI din Biserica cu hramul Sfinţilor Constantin şi Elena din Gura Humorului. Credinciosii care s-au rugat la icoana Maicii Domnului, aflată la aceasta biserică, spun că în viaţa lor s-au întâmplat adevărate miracole. 

Credincioşii care aveau mari probleme şi care veneau să îi ceară ajutorul Maicii Domnului au avut parte de întâmplări incredibile. Unii se aflau în mari cumpene ale vieţii lor, dar problemele şi-au găsit alinarea cu ajutorul Fecioarei Maria.

„Un contabil care se îndrepta spre cooperativa de consum din Putna a fost bătut şi i s-a luat geanta cu 80.000 de lei. După ce au cerut ajutorul Maicii Domnului în faţa sfintei icoane, la vreo zece zile, geanta cu bani i-a fost aruncată în casă, pe geam”, a povestit pentru site-ul cancan.ro, părintele Mircea Nuţu, actualul paroh al bisericii, care slujeşte aici din anul 1990, potrivit cancan.ro.

O tânără a rămas însarcinată în urma rugăciunilor la icoana Maicii Domnului

Tot la biserica din Gura Humorului şi-au găsit rezolvare probleme grave, care păreau iremediabile. Este vorba despre oameni care sufereau de boli cumplite sau de femei care nu puteau rămâne însărcinate.

Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, precum şi descoperirile arheologice de la Siliştea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolheştii Mari atestă existenţa unor aşezări traco-getice şi dacice bine conturate. Meleagurile bucovinene au fost martorii înjghebării şi dezvoltării în secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei.

 

  1. MARAMUREŞ. Plin de datini şi de obiceiuri, Maramureşul istoric atrage zeci de mii de turişti români şi străini. În Breb, o localitate la câţiva km de Sighetul Marmaţiei, un englez a reuşit să facă un sat de vacanţă din casele vechi maramureşene. Mănăstirea Bârsana primăvara e o înflorire de spirit şi de natură. Iubitorii de drumeţii pot merge o zi cu mocăniţa la Vişeul de sus.

Memorialul de la Sighet

Pentru iubitorii de istorie şi familiile care au suferit de pe urma atrocităţilor regimului COMUNIST, Memorialul de la Sighet este un loc de reculegere şi de aducere aminte. În această închisoare şi-au pierdut viaţa mari oameni politici, generali, preoţi, făuritori ai României Mari.

La multe pensiuni se pot închiria cai, se poate mulge vaca sau pătrunde în ieslele de miei.

 

  1. DELTA DUNĂRII. La Murighiol şi la Jurilovca se poate ajunge cu maşina. Pensiunile sunt atractive la preţ. Oferă condiţii optime. Clima este mai blândă. De la Jurilovca se poate merge cu bărcile către Gura Portiţei, prin lacul GOLOVIŢA unde Marea se întâlneşte cu Delta. Într-o altă zi, poate fi vizitată cetatea Enisala, locul de o privelişte nemaipomenită. Spre grindurile cu cormorani şi lebede se pot închiria bărci, dar preţurile sunt cam pipărate. Dacă grupul e mai mare merită deplasarea şi şedinţa de vis cu selfie-uri lângă frumuseţiile naturii, mai ales când încep să inverzească toate.

 CETATEA ENISALA ste ultima cetate genoveză, ale cărei ziduri poartă în ele o istorie veche de câteva secole. A fost construită de către negustorii genovezi pe malul lacului Razim de lângă Babadag, în scop militar – acela de a apăra centrul Dobrogei. Vechea cetate Yeni Sale (aşa cum apare în cronicile turceşti din secolul XV, însemnând “sat nou”) construită în perioada timpurie a Evului Mediu (sfârşitul secolului XIII – începutul secolului IV) uimeşte şi astăzi prin impozanţă.

4.  COVASNA. Un oraş important din Ţinutul Secuiesc a adunat în jurul său câteva comori ce merită să fie redescoperite. Pădurile Bolvanyos din jurul staţiunii, cu potecile întortocheate care duc spre mofete oferă turiştilor mediul ideal pentru drumeţii. Mai ales că în zonă sunt cel puţin trei peşteri frumoase: Gyilkos, Begyenko si Pucioasa.

Ce poate fi mai frumos decât o plimbare cu mocăniţa? Covasna are, la fel ca alte zone din Transilvania sau Maramureş (Valea Vaserului, Abrud, Lechiţa), propria sa mocăniţă. Circula pe două trasee: Clermont – Cetatea Zânelor şi Clermont – Siclău (Planul Înclinat, cum îi spun localnicii). Planul Înclinat din Valea Zanelor este un monument tehnic unic în Europa, iar construcţia a fost începuta la 1886 de inginerul Emil Lux şi terminată de baronul Groedel în 1889. Interesant este că acest plan inclinat folosea forţa gravitaţională ca să transporte vagoane cu lemne, fără nicio altă sursă de energie.

Vulcanul Balta Dracului

Este un alt monument al naturii amplasat chiar în centrul oraşului Covasna. Vulcanul este inactiv, nu a mai erupt din 1984, fiind de fapt o reminescenţă aburindă a unei eruptii vulcanice de noroi şi gaze (oxizi de carbon şi sulf). Puritatea de dioxid de carbon din gazele emanate de acest vulcan, sub forma de mofete, atinge 98%.

  1. BĂILE HERCULANE. Hotelul FERDINAND e cel mai atractiv din punctul de vedere al raportului preţ-calitate. Bătrâna staţiune a făcut odată parte din Imperiul Austro-Ungar. Câteva dintre clădiri aduc aminte de împărăteasa Sissi, dar sunt în mare nevoie de reparaţii. Băile Herculane sunt faimoase pentru izvoarele cu sulf. Aici, mirosul de oua uşor clocite îţi înţeapă nările.

Apele minerale nu lasă staţiunea să moară

Fiecare hotel are o bază de tratament. La Ferdinand există ofertă cu balneo-inclus. Deci nu trebuie trimitere medicală. Există izvoare care rezolvă conjunctivitele (boala statului mult la calculator), gastritele hipoacide. La Nea Mitică de la “7 izvoare” se face cel mai dur masaj din lume cu cristale fierbinţi, asta după cele 30-40 de minute de lefăit într-un bazin de apă termală, lângă Cerna.

Gara este de o frumuseţe imperială. Dar din păcate e nerenovată. Copiii pot mânca PLESKAVITZA, o bunătate sârbească, care seamănă cu McDonalds-ul dar e originală.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Chipul poetului ucis de tramvai, NICOLAE LABIŞ, pictat pe un mijloc de transport. “Dacă a murit beat lemn, aşa a fost să fie!” Controverse la Iaşi
Compania de Transport Public (CTP) Iaşi a pus în circulaţie în urmă cu mai mulţi ...