Comisarul European pe Justiţie a „macovit” din nou România

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Dintr-un  spirit de răzbunare pentru nesusţinerea Laurei Codruţa Kovesi de către statul român pentru postul de procuror european, grupul PPE din Parlamentul European a ticluit – cu susţinerea tacită a PES, eurodeputaţii au început la ora 19.30, o pseudo-dezbatere despre respectarea statului de drept.

Comisarul European pe justiţie, Vera Jourova a spus de la tribună: “Evoluţiile din România au dus la preocupări în legătură cu o incompatibilitate cu dreptul european. Situaţia legată de numirea viitorului procuror şef nu a facilitat lucrurile. (…) Orice acţiuni trebuie să fie compatibile cu dreptul european şi obligaţiile internaţionale şi cu recomandările din MCV. (…) În ceea ce priveşte numirile de procurori de nivel înalt, în mod regulat echilibrele nu au fost respectate. Procedurile sunt controversate, când vine vorba de procurorul general şi procurorul şef DNA. (…) Toate aceste elemente ne suscită îngrijorări. Situaţia din România e extrem de volatilă. Comisia cere României să poarte aceste consultări, să ajungă cât mai aproape de un conses şi să ţină cont de recomandările Comisiei de la Veneţia şi MCV.

Liderii principali ai grupurilor parlamentare au lipsit. Subiectul s-a învârtit în jurul Laurei Codruţa Kovesi.

În faţa unei săli goale, Jurova încerca să spună ceva, dar nu ştia ce sancţiuni să impună. Parlamentarii PSD-ALDE i-au întors masa în cap, spunându-i lucruri pe care n-ar fi vrut să le audă despre standardul dublu al PE.

Dezbaterea n-a avut nicio finalitate.

Maria GRAPINI a pus-o la punct

Maria Grapini a pus-o la punct pe Vera Jurova, comisarului european pentru justiție, care a tras din nou de ureche puterea din România pentru că şi-a permis să o demită pe Kovesi.

„Eșecul acestei dezbateri se vede în participare. Suntem 20 de persoane în sală. Recent, domnul Weber a îndrăznit să vină în România să ceară oprirea unui proces penal. Ați afectat independența justiției în România.

PPE, care a declanșat aceată analiză, face campanie. Nu ați dat nici măcar un exemplu de încălcare a statului de drept. Guvernul României are succes în președinția Consiliului UE. Vă pare rău?

Ați reproșat României că a schimbat un șef de instituie. Acel șef de instituție a făcut ravagii în justiție și în viețile oamenilor. România nu este Kovesi, România este 20 de milioane și va rog să îi tratați cu respect”, a afirmat Grapini.

Nimeni nu i-a amintit Verei Jurova că a stat o lună în puşcărie, fiind condamnată pentru mită. Ulterior a fost dovedită nevinovată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PREMIEREA LUI LAZĂR: Societatea Timişoara îşi aruncă la gunoi Proclamaţia
Prin gestul de astăzi al conducerii Societăţii Timişoara de premiere a lui AUGUSTIN LAZĂR, procurorul ...