S-A AFLAT! Preţul benzinei a crescut din cauza Rusiei! Vezi cum!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Cel mai lung oleoduct din lume şi principala sursă prin care Europa se aprovizionează cu petrol rusesc, a ieşit din uz. Polonia şi Germania au anunţat că nu mai cumpără petrol crud care vine din Rusia prin conducta „Drujba”, adică „Prietenie” în rusă. Decizia a fost luată după ce prin oleoductul lung de peste 4000 de kilometri a fost trimis către Vest petrol contaminat.

Prin acest oleoduct treceau zilnic 1 milioane de barili, adică 1% din cererea globală. Petrolul mergea spre rafinării din Polonia, Germania şi alte ţări din Europa centrală şi de sud-est. Acestea riscă acum să se oprească, deoarece nu mai au materie primă.

Petrol contaminat rusesc pentru Europa

Din cauza problemelor cu Drujba, preţul petrolului pe piaţa internaţională a crescut la 75 de dolari barilul. Această cotaţie nu a mai fost atinsă din octombrie 2018. Este pentru a cincea săptămână la rând cu creşteri ale preţului petrolului. Asta se traduce prin preţuri mai mari la benzinării.

Petrolul rusesc a fost contamninat cu o cantitate de clor organic de 100-300 de ori mai mare decât cea obişnuită. Această substanţă este folosită în procesul de extracţie, dar trebuie separată înainte ca petrolul să ajungă pe piaţă.

Traderii europeni de petrol pot cere despăbugiri din partea Moscovei pentru că au primit petrol neconform.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sinucidere la Parchetul General
Fostul purtător de cuvânt al Parchetului General, Ramona Bulcu, a murit vineri după ce a ...