Arme de asalt ultramoderne, produse în România!

Valentin Borcea Uncategorized

Uzina Mecanică Plopeni, una dintre fabricile de armament cu tradiție în România, și italienii de la Beretta, cel mai vechi producător de arme din lume, au lansat un parteneriat pentru producerea de arme de asalt ARX160 A3 în fabrica prahoveană.

Memorandumul de înțelegere a fost semnat astăzi de Franco Gussalli Beretta, președintele companiei, și de Tiberiu Alexandru Pîrvu, Directorul General al Uzinei Mecanice Plopeni, a transmis Ministerul Economiei.

„Structura societății mixte este: 80% Plopeni și 20% Beretta. În acest mod vom împărți și profiturile societății mixte. Beretta ne oferă rețeaua lor de reprezentare și distribuție: 52 de agenții în 52 de țări.

La Plopeni va avea loc un transfer tehnologic în valoare de 6,5 milioane de euro. 
Vom crea peste 150 de locuri de muncă doar în Plopeni. 
Pe orizontala industriei vom implica multă industrie românească, pentru 15% din produs va fi fabricat în România. Atenție, fabricat, nu asamblat. 

În termeni de producție, ne așteptăm la 20.000 de bucăți pe an pentru arma de asalt de calibru 5,56 NATO.” a spus ministrul Economiei, Niculae Bădălău în timpul ceremoniei de semnare. 

În esență, fabrica va fi complet nouă, construită de la zero de la italieni iar guvernul nu trebuie să dea niciun ban. Beretta ARX160 A3 a fost deja testată de MApN în vederea înlocuirii armelor de asalt tip Kalașnikov aflate în dotarea Forțelor Armate. Ministrul Apărării a transmis, tot în cadrul ceremoniei de la semnare a memorandumului Beretta – UMP, că pușca italienească s-a comportat foarte bine în probe.

sursa: Facebook/Niculae Bădălău

Producția la Plopeni va începe în circa 6 luni, a spus Niculae Bădălău

Beretta ARX160 A3 produse la Plopeni ar putea intra în dotarea Armatei, MAI sau vor merge la export. De asemenea, ministrul Economiei a spus că, prin contractul de offset, pentru fiecare armă cumpărată, România va primi și un pistol calibru 9×19 mm, fără a fi specificat modelul.

 

Beretta ARX160 a fost dezvoltată pentru Armata Italiană ca parte a programului Soldatul Viitorului. Arma a fost lansată pe piață în 2008. Este construită din oțel superior și polimeri, fiind foarte ușoară, cântărind 3,45 kilograme (fără încărcător). Prin comparație, Pușca Automată Model 1986, modelul standard aflat în dotarea Armatei Române, are 3,69 kg.

Poate trage atât cu gloanțe calibru 5.56 x 45 mm NATO cât și cu gloanțe 7.62 x 39 mm, ca la Kalașnikov. Trecerea de la un calibru la altul necesită schimbarea țevii și a altor componente, care vin toate într-un kit de conversie. În ambele configurații, încărcătorul are o capacitate de 30 de gloanțe. Cadența de tragere este de 700 de focuri / minut.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dăncilă ar vrea să trimită ARMATA la Valea Uzului! UDMR a EXPLODAT
După tensiunile de pe 6 iunie de la Cimitirul Internațional Valea Uzului, premierul Viorica Dăncilă ...