11 motive bune ca țara TA să fie MONARHIE

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Pentru mulți oameni care nu trăiesc în monarhii, acest sistem pare ciudat și demodat. Dar monarhiile beneficiază de o largă susținere acolo unde există. Și sunt și motive întemeiate pentru asta. Publicația Business Insider a făcut o listă cu 11 motive confirmate pentru care monarhiile sunt bune.

  1. În topul Transparency International al percepției corupției, 7 monarhii sunt în top 10 al țărilor unde corupția este percepută ca scăzută: Danemarca, Noua Zeelandă, Suedia, Norvegia, Olanda, Luxemburg și Canada

  2. Tyler Rolance, editor al ONG-ului pentru drepturile omului Freedom House spune că „deși monarhiile constituționale nu sunt o cauză a practicilor democratice, ele par să fie rezultatul un culturi politice democratice performante, caracterizate de continuitate legislativă, compromis, limite auto-impuse, suspiciune față de radicalism și reforme politice moderate și făcute cu regularitate. 

  3. Andreas Bergh și Christian Bjornskov au descoperit că în monarhii, coeziunea socială este mai mare. Coeziunea socială, sau încrederea între membrii societății, este un factor important în sociologie și economie, care (în general) se corelează cu criminalitate scăzută și corupție mai mică. 

  4. Alte studii au arătat că monarhiile promovează coeziunea. Un studiu făcut de Sascha Becker și alții a arătat că pe teritoriul vechiului Imperiu Habsburgic, încrederea între cetățeni este mai mare și corupția este mai scăzută decât în zonele aflate la granițele imperiului.

  5. Bjornskov și Peter Kurrild-Klitgaard au susținut că „valea plângerii”, perioada de stagnare de după reforme instituționale, nu apare în monarhii. Ci din contră.

  6. Potrivit analistului politic Victor Menaldo, în Orientul Mijlociu între 1950 și 2006, monarhiile au oferit mai multă stabilitate decât alte forme de guvernământ. „Nu doar că monarhiile au o șansă mai mică decât republicile să sufere de instabilitate politică, monarhii au șanse mai mari să supraviețuiască în funcție.”

  7. Fostul economist de la Banca Angliei, Tim Besley, a scris o lucrare în care a afirmat că „într-o țară cu limitări executive slabe (cum e și cazul României, n.red.), trecerea de la un lider non-ereditar la unul ereditar aduce un plus de 1,03% anual creșterii economice. 

  8. Istoricul de la Harvard Eric Nelson a scris în cartea lui „The Royalist Revolution” că mulți dintre părinții fondatori ai SUA s-au răsculat împotriva parlamentului, nu a Coroanei, și a descris războiul de independență drept „o insurecție în favoarea puterii regale”.

  9. Profesorii Petra Schleiter de la Universitatea Oxford și Edward Morgan-Jones de la Universitatea Kent au sugerat că guvernele unor monarhii constituționale sunt mai interesate să consulte poporul prin alegeri anticipate, decât în cazul republicilor cu președinte ales sau numit.

  10. În topul World Bank țărilor în care faci afaceri cel mai ușor, cinci state din top 10 sunt monarhii – Noua Zeelandă, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie și Australia.

  11. Sărbători publice surpriză. Dacă trăiește într-o monarhie, e bine să stai cu ochii pe viața amoroasă a membrilor mai tineri ai familiei regale. Ziua nunții unuia dintre ei ar putea deveni o sărbătoare publică. Nimeni nu primește liber când fiul președintelui se căsătorește.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea contestă calitatea VIORICĂI DĂNCILĂ de preşedinte al PSD
Astăzi, Tribunalul Municipiului Bucureşti a primit o cerere de intervenţie în înregistrarea rezultatului ultimului Congres ...