ARTA, CA UNDĂ DE ȘOC / Un cadavru și modelări de câini bătuți, într-o expoziție la Oradea

Marius Ghilezan ACTUALITATE

În lipsa esteticului, arta progresistă aduce cadavre, seringi, sânge în instalații, noul gen de artă cu temei.

Aproape 30 de orădeni s-au strâns vineri la prima expoziţie dedicată sculpturii contemporane şi instalaţiilor organizată în Oradea. Denumită „Volumetric”, expoziţia cuprinde peste 60 de lucrări ale unor artişti din ţară, dar şi din străinătate. Printre cele mai impresionante lucrări se numără un „cadavru” acoperit cu pământ, seringi şi cearşafuri, notează e-bihoreanul.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Oradea, la Galeriile Reperaj din Cetate, unde au fost expuse lucrări realizate de 23 de artişti plastici din Oradea, 20 din alte oraşe ale ţării şi alţi doi din Japonia, respectiv Serbia.

Citește și: SACRIFICIUL LUI BARNA / De la flamingo, la nasturele pocnind în frig

Pe lângă artişti şi curioşi, la vernisaj a fost prezent şi episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care s-a arătat impresionat de lucrările expuse.

Curatorul Radu Tîrnovean a aşezat central în galerie ansamblul „Răni” (foto) a artistului Aurel Vlad (Bucureşti), care ilustrează trei ipostaze ale unui câine bătut şi părăsit. „Personajele canine ce compun lucrarea parcă «strigă» despre limitele comportamentului uman, despre violenţă”, a mai spus curatorul.

Citește și: Horia Cardoș de la Agroland a triplat acțiunile investitorilor

De departe cea mai șocantă piesă a expoziției a fost lucrarea lui Horea Sălăjean, care deşi este pictor, a creat o aşa numită instalaţie, cu un cadavru acoperit cu pământ, cearşafuri şi seringi umplute cu vopsea roşie. „Pandemia a lovit crunt în oameni, indiferent de categoria din care făceau parte. Unii au murit, alţii au stat departe de familii, alţii au ajuns pe drumuri. Deşi pare o lucrare dură, ea se leagă de actualitate, de momentele pe care le trăim în prezent”, a explicat, întrebat de BIHOREANUL, tânărul artist.

În expoziție mai sunt și niște sârme îmbârligate care vor să-i întruchipeze pe Eliade și Cioran.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Românii „forțează” Primăria Frankfurt-ului
După ce un român a fost ales primar în Görlitz, oraș din estul Germaniei, fiind ...