AGROLAND AGRIBUSINESS oferă dobânzi mai bune decât TITLURILE DE STAT

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

După succesul plasamentului privat din toamna anului 2020 a AGROLAND BUSINESS, firmă controlată de antreprenorul român, Horia Cardoș, fiind subscrise, într-o singură zi, 8.565.782 de acţiuni, în valoare de 38,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro), iată că la ședința de săptămâna trecută a AGA, s-a decis ca AGROLAND AGRIBUSINESS, o altă firmă din grup, să emită noi acțiuni.

Înainte de a fi listată la BVB (urmăriți creșterile AICI), aceasta și-a mărit capitalul cu 22.500 lei, de la 90.000 lei până la 112.500 lei, cu scopul de a oferi spre subscriere noile obligațiuni în cadrul unei oferte de vânzare prin metoda plasamentului privat (o ofertă adresată unui număr mai mic de 150 de investitori).

Plasamentul va fi intermediat tot de TradeVille, firmă specializată în domeniul valorilor mobiliare, acceași care a reușit succesul de anul trecut al AGROLAND BUSINESS.

citește și: Horia Cardoș de la Agroland a triplat acțiunile investitorilor

După transformarea noii companii în societate pe acțiuni, vor fi emise acțiuni în valoare de 20 milioane de lei, cu o dobândă maximă de 9% și cu o scadență de minim 3 ani și maxim 7 ani.

“Plasamentul se adresează unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice, altele decât investitorii calificați”, se spune în raportul prezentat Autorității de Supraveghere Financiară, din data de 18 martie 2021.

„Investitorii la bursă caută predictibilitate, rezultate financiare solide şi planuri de dezvoltare sustenabile, iar acestea sunt principii pe care am construit de la bun început businessul Agroland şi pe baza cărora vom creşte în continuare”, spunea recent, Horia Cardoş, fondator şi Director General al AGROLAND.

AGROLAND AGRIBUSINESS are sediul social în comuna Pielești din județul Dolj și a reușit, conform datelor publice, să-și mărească cifra de afaceri de 11 ori, de la  817 915 lei, în anul 2018, la 9.818.406 în 2019, cu un profit de 379.410 lei. Bilanțul pe anul 2020 se depune mai târziu.

Citește și: Criza ca oportunitate / Agroland are un profit de PATRU ori mai mare decât în 2019

Agroland Agribusiness are ca activitate comerţul cu inputuri organice şi convenţionale pentru agricultură, respectiv seminţe, îngrăşăminte şi produse pentru protecţia plantelor, precum şi în tradingul de cereale.

Plasamentul obligațiunilor este atractiv, mai ales în condițiile în care titlurile de stat, cu maturitate la 3 ani, au o dobândă de 3,10% pe an.

Doi consultanți independenți au reușit tranzacția anului. O firmă românească, vândută celui mai mare grup european, din domeniu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Minunea din Caraș Severin: mai mulți vaccinați, decât doze de vaccin
Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș Severin a transmis în data de 23 martie ...