PRESA AUSTRIACĂ / Patru motive ale abținerii ÖVP la votul Manifestului PPE de la București

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Secretarul general al ÖVP – partidul austriac de guvernământ – a explicat presei de la Viena de ce delegația partidului conservator n-a votat Manifestul electoral al PPE, în timpul Congresului de la București. “Sunt mai multe linii roșii,” a decretat Christian Stocker, liderul grupului conservator din Parlament și secretarul general al partidului, conform publicației Kurier.

Stocker nu pare să fie mulțumit de document, pentru că „Manifestul,” adică programul electoral al conservatorilor UE, adoptat miercuri, are „mai multe linii roșii” pentru Partidul Popular, motiv pentru care ÖVP s-a abținut de la vot.

Stocker explică cele patru puncte, pe care le-a denumit drept „linii roșii”:

Austria nu vrea producție nucleară pe teritoriul său

„Nu putem fi de acord cu producerea energiei nucleare în Austria. Suntem și rămânem împotriva acesteia.”

„Suntem în mod clar împotriva abolirii principiului unanimității în domeniul politicii externe și de securitate. În calitate de reprezentanți ai Austriei, avem o identitate clară în UE și dorim să păstrăm asta.”

„Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și să nu îl învelim. Prin urmare, este necesară mai întâi o protecție eficientă a frontierelor externe și abia apoi putem discuta dacă frontierele interne pot fi deschise. În prezent, nu putem fi de acord cu extinderea Schengen pentru a include România și Bulgaria.”

„Suntem în mod evident împotriva interzicerii motoarelor cu ardere, prevedere care lipsește din manifestul PPE. Suntem pentru deschiderea tehnologică și împotriva interdicțiilor.”

Desigur, nu totul este rău, se mai transmite de la București: “ÖVP salută accentul pus în programul electoral pe politica de concurență, reducerea birocrației și mai ales lupta împotriva migrației ilegale.”

Succes al liberalilor / Congresul PPE a votat în unanimitate susținerea României și Bulgariei pentru aderarea deplină în Schengen

Loading...

One Comment

  1. Este dezamagitor sa aflu ca in cadrul Congresului de la Bucuresti, delegatia partidului conservator austriac OVP nu a votat in favoarea Manifestului electoral al PPE. Liderul lor, Christian Stocker, a explicat ca exista mai multe „linii rosii” care nu sunt compatibile cu valorile si interesele lor. Printre acestea se numara opozitia fata de productia de energie nucleara in Austria, sustinerea principiului unanimitatii in domeniul politicii externe si de securitate, dar si protectia eficienta a frontierelor externe inainte de discutarea deschiderii frontierele interne.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PRESA GERMANĂ / Congresul PPE se desfășoară în spațiul de expoziție al produselor veterinare
Tagesschau, cea mai veche emisiune de știri a postului de televiziune ARD din Germania, critică ...