Vatican / Programul complet al vizitei Papei în România

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Vaticanul a publicat azi programul compet al vizitei Papei Francisc în România. Sanctitatea Sa va sosi la Bucureşti în ziua de 30 mai, iar a doua zi, la prânz, va fi primit la Palatul Cotroceni de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

Liderul bisericii catolice se va întâlni în acelaşi loc cu premierul României, respectiv cu reprezentanţii societăţii civile şi cu membri ai corpului diplomatic. După-amiază Papa va avea o întâlnire cu Patriarhul
ortodox, ÎPS Daniel, întâlnirea fiind una privată.

În 31 mai, slujbă la catedrala Sf. Iosif

Ulterior, Înaltul Oaspete va ţine un discurs în faţa Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe. Papa Francisc şi Patriarhul Daniel vor rosti o rugăciune comună la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti,
apoi Papa va susţine o slujbă la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din capitală.

Citeşte şi: Polonia, fără vize în SUA de la anul! Ambasadorul american le promite asta!

În ziua de 1 iunie, Papa Francisc va fi la Şumuleu Ciuc

Potrivit Biroului de Presă al Sfântului Scaun, la data de 1 iunie ora 10:00, Papa va pleca de la Bucureşti spre Bacău, urmând ca de la Bacău să fie transportat cu elicopterul la Şumuleu Ciuc. Elicopterul care-l va transporta pe Sanctitatea Sa spre localitate va ateriza pe baza brigăzii vânătorilor de munte.
Slujba papală va începe la ora 11:30 şi va avea loc la altarul amenajat în aer liber.

La ora 16:10 Papa va pleca de la Şumuleu Ciuc cu elicopterul şi se va îndrepta către Iaşi, unde va vizita Catedrala Romano-Catolică, apoi va susţine un discurs pentru tineri şi familii, în faţa Palatului Culturii.

Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Slujba şi ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri, probabil cel mai important eveniment al vizitei, se află în centrul agendei celei de-a treia și ultimei zile a călătoriei apostolice în România.

Sfântul Părinte pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. Papa prezintă omilia celebrării euharistice și recită antifonul marian pascal ”Regina Coeli” (”Bucură-te, Regina Cerului”). După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În fine, în jurul orei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

https://newstandard.news/2019/04/24/polonia-fara-vize-in-sua-de-la-anul-ambasadorul-american-le-promite-asta/

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Gândirea islamistă: „Homosexualii au un vierme în anus care se hrănește cu lichid seminal”
Nu, titlul de mai sus nu este o glumă. Este părerea reală a unei academicience ...