Noi zăcăminte de gaze, descoperite în Vâlcea

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

OMV Petrom a descoperit noi resurse în imediata apropiere a infrastructurii existente în judeţul Vâlcea. O sondă forată în apropierea zăcământului Mamu, la o adâncime de aproximativ 4.400 de metri, a confirmat existenţa gazelor. Deoarece era aproape de instalațiile existente, noua rezervă a intrat în producţie la sfârşitul lunii octombrie, cu un volum iniţial de peste 190.000 metri cubi pe zi. Costurile conectării noii sondaje la infrastructura existentă au fost de 10 milioane de euro.

”Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producţie cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producţia lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare şi activităţi de producţie pentru a limita acest declin şi pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie.” – a menționat compania într-un comunicat citat de Mediafax.

Zăcământul Mamu se află în producţie din 1980, dar continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producţie din portofoliul OMV Petrom. Producţia curentă a acestuia este de aproximativ 760 de mii de metri cubi pe zi. Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producţia anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuinţe.

80% din gazul necesar, din resurse proprii

România are unele dintre cele mai mari reserve de gaze naturale din Uniunea Europeană. Peste 80% din necesarul intern este asigurat din surse interne. Se recurge la importuri doar în perioadele de consum mărit. Odată cu începerea extracției din Marea Neagră, România va deveni un exportator de gaze naturale pentru țările vecine, dependente de Rusia.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Misionar american, ucis de un trib izolat din India. Se cere martizarea lui
Un tânăr american de 27 de ani, care a fost ucis în timp ce încerca ...