Popularitatea lui Putin s-a prăbușit, doar 33% dintre ruși mai au încredere în el

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Popularitatea lui Vladimir Putin a ajuns la un minim istoric, după o perioadă foarte tumultoasă pentru președinţia sa, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Doar o treime dintre ruși (33,4%) mai cred că el poate să rezolve adevăratele probleme ale țării, potrivit unui sondaj publicat de firma VȚIOM. Este o scădere de peste 30% față de 2015. Pe locul doi este ministrul Apărării, Serghei Șoigu, care are o cotă de 13,7%.

Doar 33,8% dintre ruși ar mai vota cu formațiunea Rusia Unită

Încrederea lui Vladimir Putin este la același nivel cu cea în partidul său. Doar 33,8% dintre ruși ar mai vota cu formațiunea Rusia Unită. Pe următoatele două locuri sunt Partidul Comunist (16,3%) și partidul ultranaționalist al lui Vladimir Jirinovski (11,6%).

62% dintre ruși au întrecere în Președinția Rusiei

Dar aceste cifre nu spun întreaga poveste, totuși. VȚIOM a analizat și încrederea în instituții, iar răspunsurile sunt total diferite. 62% dintre ruși au întrecere în Președinția Rusiei, de două mai mult decât procentul lui Vladimir Putin.  În cazul Guvernului, este și mai rău. 39,5% dintre ruși au încredere în Executiv, 35% au încredere în Șeful Executivului (fără să-l numească) și doar 8,3% au încredere în Dmitri Medvedev, premierul Rusiei.

Cupa Mondială l-a salvat pe Putin de furia populară

Popularitatea sa a scăzut odată cu legea pensiilor care mărea vârsta de pensionare

Vladimir Putin este în al patrulea și ultimul mandat. Scăderea popularității liderului de la Kremlim se poate lega mai ales de problemele interne. La finalul anului trecut au avut loc proteste ample din cauza unei noi legi care crește vârsta de pensionare până aproape de speranța de viață. De aceea, mulți ruși se tem că nu vor mai ajunge să prindă pensie.

Putin, flancat internaţional, nu prea mai are sprijin extern

Nici pe plan extern, Vladimir Putin nu stă prea bine. Rusia pierde teren în războiul din Ucraina, care nu prea mai e pe agenda comunității internaționale. De asemenea, atacurile lui Donald Trump la adresa marelui adversar au atins ținta, în timp ce ancheta legată de presupusa implicare a Kremlinului în alegerile prezidențiale americane bate pasul pe loc. În plus, retragerea SUA din Siria, care va avea loc în curând, este un dar otrăvit pentru Vladimir Putin, deoarece în seama lui pot fi puse acum și lucrurile bune, și lucrurile rele care se vor întâmpla de acum încolo.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Avioanele F-35 ar putea doborî rachete balistice intercontinentale aflate în zbor
Statele Unite se gândesc dacă să adauge o nouă dimensiune la sistemele antibalistice deja existente, ...