O firmă italiană legendară revine în Formula 1

Valentin Borcea ECONOMIC INTERNATIONAL Principal Uncategorized

Alfa Romeo, o legendă a circuitelor de curse

Alfa Romeo va reveni oficial în Formula 1, începând cu sezonul 2019. Anul trecut, firma italiană a fost sponsor principal al echipei Sauber, care își schimbă acum numele în Alfa Romeo Racing.

Pentru sezonul 2019, Alfa Romeo arată foarte mult a Ferrari 2. Motoarele sunt oferite de echipa Căluțului Cabrat iar unul dintre piloți este Kimi Raikkonen, care s-a despărțit de Ferrari la finalul lui 2018.

Alfele roșii s-au bătut cu Săgețile lui Hitler

În perioada interbelică, constructorul din Milano domina campionatul mondial de Grand Prix. Mașinile lor roșii, cu un trifoi cu patru foi (Quadrafoglio Verde) desenat pe caroserii, erau ca și invincibile. Asta până când au apărut Săgețile Argintii ale Germaniei Naziste: Mercedes și Auto Union.

Scuderia Ferrari a început ca echipă Alfa Romeo 

În 1934, Alfa Romeo s-a retras din Grand Prix-uri, dar a continuat să ofere sprijin unor echipe private. Una dintre acestea a fost Scuderia Ferrari, fondată în 1929 de Enzo Ferrari, unul dintre piloții Alfa Romeo la acea vreme. Colaborarea a durat 10 ani, până în 1939, când Enzo Ferrari a fost dat afară.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Ferrari și Alfa-Romeo s-au confruntat direct pe circuitele lumii, în cadrul primului campionat de Formula 1, în 1950. Constructorul din Milano, cu mai multă experiență, a reușit să se impună. Victoria s-a datorat și legendarului pilot italian Giuseppe Nino Farina. Firma italiană a câștigat campionatul mondial și în 1951, dar de data aceasta printr-un alt pilot legendar, argentinianul Juan Manuel Fangio. Compania milaneză s-a retras apoi în glorie preț de 28 de ani.

Quadrafoglio Verde, simbolul celor mai puternice Alfa Romeo

Alfa Romeo a revenit în Marele Circ în 1979 și a concurat timp de 7 sezoane, până în 1985. Dar performanțele au fost slabe, într-o epocă dominată de mașinile Ferrari și McLaren. La finalul sezonului 1985, în care nu a adunat niciun punct, Alfa Romeo a ieșit din Formula 1.

O revenire de formă a avut loc în 2015, când sigla Alfa Romeo a apărut pe mașinile Scuderiei Ferrari. Dar asta datorită faptului că ambele firme sunt parte a grupului Fiat.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea, reacţie la scrisoarea Gabrielei Firea către bucureşteni: “Atunci când ai bani foarte mulți, există tentația să cheltui pe prostii”
Referitor la scrisoarea Gabrielei Firea prin care informa bucureştenii că veniturile Capitalei s-au diminuat, Liviu ...