Revoluția conservatoare în Spania: Pentru Steag, Imn și REGE!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

În 10 zile, Spania va alege un nou Parlament, după ce guvernul socialist a picat după ce a pierdut sprijinul separatiștilor radicali. Viitorul premier ar putea fi tânărul Pablo Casado, care la 38 de ani conduce Partidul Popular, de dreapta. Succesorul lui Mariano Rajoy a adus un suflu nou în formațiune și a cotit la dreapta. Nici nu avea de ales, deoarece PP a pierdut masiv din sprijin cu Rajoy în frunte

„Suntem la o răscruce. Nu trebuie să decidem nu doar ce fel pe politici economice, teritoriale, educaționale și sociale vrem pentru țară, dar și dacă vrem să păstrăm națiunea spaniolă așa cum o știm astăzi. Trebuie să apărăm steagul, imnul și șeful statului, Regele Spaniei” a spus Pablo Casado la începutul campaniei electorale.

În cadrul partidului, Pablo Casado a promovat până în cele mai înalte funcții un număr mare de tineri, pasionați de media, tentanți de lupte ideologice și incorectitudine politică. Aceste schimbă sunt în contrast cu birocrații care au dominat mandatul lui Rajoy, a scris Politico.

Popularii spanioli au ales un tânăr tradiţionalist drept preşedinte

Pablo Casado a amplificat retorica de dreapta pe mai multe subiecte, de la imigrație la avort, de la problema catalană la economie. A spus că imigranții ar trebui să se adapteze obiceiurilor spaniole. A promovat reduceri de taxe și preluarea definitivă de către Madrid a controlului asupra Cataloniei, pentru a bloca independiștii.

Aceste declarații politice nu se regăsesc încă în programul de guvernare, dar ele în sine reprezintă o adevărată revoluție conservatoare în Partidul Popular. Pablo Casado beneficiază și de sprijinul fostului premier Jose Maria Aznar, cel care a reformat PP la începutul anilor 1990.

Spania este ÎN FIERBERE! Guvernul, acuzat că trădează țara! (video)

Virajul la dreapta este explicat și de schimbarea politicii spaniole. Pe dreapta au apărut acum două forțe care fură masiv din voturile popularilor. Mai la dreapta de PP este acum VOX, un partid naționalist nou, condus de un fostul popular, Santiago Abascal. Acesta numește PP „dreapta mică și fricoasă”, tocmai din cauza mandatului șters al lui Mariano Rajoy. Mai la stânga de PP, dar tot la dreapta de centru, este Ciudadados, care s-a luptat din greu cu separatiștii catalani și care nu are probleme de corupție.

O veste bună este că aceste trei partide ar putea forma lejer o coaliție de guvernare stabilă, conform ultimelor sondaje. PP rămâne cel mai mare dintre ele, iar VOX pare că întrece Ciudadanos în lupta pentru locul doi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dacă te plângi că s-au strâns bani pentru Notre-Dame și nu pentru copiii flâmânzi, CITEȘTE AICI!
Donațiile pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris au ajuns, la nici trei zile după incendiu, ...