Spania este ÎN FIERBERE! Guvernul, acuzat că trădează țara! (video)

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Madridului ca să ceară demisia guvernului și alegeri anticipate. Demonstranții sunt membri sau simpatizanți a trei partide de dreapta. E vorba de Partidul Popular, principala formațiune de opoziție, Ciudadanos și Vox, un nou partid conservator. Oamenii au acuzat executivul socialist condus de Pedro Sanchez că subminează Constituția deoarece cedează șantajului separatiștilor catalani, de votul cărora depinde ca să aibă majoritate în Parlament. 

Guvernul Spaniei, acuzat de trădare

Mitingul de la Madrid a avut loc în Piața Colon, sub sloganul „Pentru o Spanie Unită! Alegeri acum!” Președinte Popularilor, Pablo Casado, a spus mulțimii că timpul lui Pedro Sanchez s-a terminat și că va începe recucerirea inimilor spaniolilor. Liderul Ciudadanos, Albert Rivera, l-a acuzat pe șeful executivului de trădare, deoarece a promis alegeri care nu au mai avut loc.

Santiago Abascal, cel care conduce partidul conservator VOX (etichetat de unii stângișit drept extremist), a cerut suspendarea autonomiei Cataloniei și arestarea șefului administrației regionale de la Barcelona, Quim Torra. La finalul mitingului, zecile de mii de oameni au strigat „TRĂIASCĂ SPANIA! TRĂIASCĂ REGELE!”

Premierul Pedro Sanchez a transmis că respectă mitingul opoziției de dreapta, dar a reamintit popularilor că atunci când el era în opoziție, a susținut guvernul lor în timpul crizei catalane. De asemenea, și-a acuzat adversarii că încearcă să agite mai mult situația.

Demonstranții au strigat „TRĂIASCĂ SPANIA! TRĂIASCĂ REGELE!”

Guvernul lui Pedro Sanchez este minoritar și se bazează pe voturile separatiștilor catalani și bașci. Ca să le asigure sprijinul pentru votarea Bugetului, care ar trebui să aibă loc miercuri, premierul socialist a făcut mai multe compromisuri, considerate inacceptabile de către opoziție. Cel mai mult a deranjat faptul că guvernul voia să aducă un mediator internațional, care să încerce să rezolve diferendele dintre Madrid și separatiștii catalani.

Zeci de mii de oameni au cerut apărarea Spaniei de separatism

Pentru dreapta conservatoare, a fost un pas prea departe. Pentru independenștii republicani de la Barcelona, a fost prea puțin. Ei voiau ca acordul cu executivul spaniol să includă și un vot pentru ruperea de restul Spaniei. Guvernul a spus că acest lucru nu se va întâmpla, așa că discuțiile s-au prăbușit.

Săptămâna viitoare, parlamentul Spaniei ar urma să voteze dacă aprobă sau nu bugetul pe 2019, propus de Pedro Sanchez. Dar fără catalani, executivul socialist nu are majoritate și mai mult ca sigur nu își va trece legea. Tot săptămâna viitoare va începe și procesul liderilor mișcării separatiste catalane, ceea ce va irita și mai mult grupările independiste.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Acuzații GRAVE: „Merkel a patronat distrugerea Armatei Germane”
Un fost ministrul german al Apărării își acuză succesorii, dar și pe Angela Merkel, că ...