Guvernarea Rusia-UE de la Chișinău șterge limba română

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Anul acesta, sărbătoarea dedicată Zilei Limbii Române se va desfășura sub numele „Limba Noastră”, dar nu „Limba Noastră cea Română” ca și în anii precedenți.

În ordinea de zi a ședinței operative din data de 5 august 2019 a Primăriei municipiului Chișinău, în Raportul cu privire la manifestările cultural-artistice consacrate zilei de 31 august, Sărbătoarea Națională este numită „Limba Noastră”, pe când în anii precedenți aceasta se numea „Limba noastră cea română”, a scris LiberTV.md.

primăria municipiului Chișinău Limba Română

„După ce au pus mâna pe Procuratură și CNA (DNA-ul moldovenesc, n.red.), ca să nu le tulbure nimeni liniștea, dupa ce au plecat în vacanță să stea cu burta la soare, după ce au împărțit după bunul plac prețurile de sector ale Chișinăului, după ce fac concert în bătaie de joc, pe 24 august, în PMAN, PSRM cu ACUM vor să ne ia și Limba Română!

Sărbătoarea națională “Limba Noastră cea Română”, se numește anul acesta la Primăria Chișinău “Limba Noastră”, exact ca înainte de anul 2007, pe vremea comuniștilor.” a comentat gestul fostul primar al capitalei moldovene și celui de-al doilea cel mai mare oraș românesc, Dorin Chirtoacă, politician unionist și monarhist.

Ziua Limbii Române se celebrează pe 31 august pe ambele maluri ale Prutului.

Reamintim că actuala coaliție de guvernare este formată din socialiștii pro-ruși ai lui Igor Dodon și o alianță declarat pro-europeană ACUM, condusă de Maia Sandu și Andrei Năstase. Coaliția a fost formată după negocieri intense cu Dmitri Kozak, trimisul special al lui Putin pentru Rep. Moldova și autorul planului de federalizare a fostei republici sovietice de pe teritoriul Basarabiei românești.

Moldova se transnistrizează sub ochii UE | Armata și Serviciile, la slugile Moscovei

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE a realizat că Boris Johnson e SERIOS când vorbește de un Brexit fără acord
Comisia Europeană este dispusă să discute despre Brexit cu Regatul Unit în următoarele săptămâni, a ...