Creşteri de impozite şi taxe în Marea Britanie, recomandă un document confidenţial intrat în posesia jurnaliştilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Un document confidenţial, notat “sensibil pentru piaţă”, destinat lui Rishi Sunak, şeful ANAF-ului britanic, a intrat în posesia ziarului conservator Telegraph.

Acesta prevede că deficitul prognozat al balanţei Angliei de 55 miliarde de lire sterline în luna martie nu este realist şi că în 2020 va fi de 300 de miliarde, ceea ce reprezintă o creştere a datoriei suverane comparabile cu cea din 1976, care a dus la prăbuşirea lirei, notează sursele de presă din Regatul Marii Britanii.

Citeşte şi: Începe testarea în masă pentru coronavirus şi anticorpii specifici

Documentul sugerează că ar trebui majorate impozitele cu 5%, îngheţate salariile bugetarilor şi creşterea pensiilor de stat pentru o perioadă de doi ani.

De asemenea, specialiştii din domeniul fiscal recomandă creşterea dărilor la stat pentru muncă şi sănătate, impozitarea pensiilor şi impunerea unor taxe pentru emisiile de carbon. Tototdată recomandă reducerea cheltuielilor publice.

Cancelarul Trezoreriei, Sunak, a anunţat prelungirea până în octombrie schema ajutorului de stat pentru şomajul tehnic, dar cu recomandarea ca firmele să înceapă din iulie să aibă mai multe încasări.

Documentul analizează trei situaţii

Chiar și cel mai bun caz, în care economia scade brusc, însă se redresează la fel de rapid – descris ca „optimist” în document – ar duce la un deficit de 209 miliarde lire sterline în acest an.

Dezvăluirea predicțiilor economice sumbre, care ar sugera că finanțele Marii Britanii se află în starea lor cea mai slabă din perioada imediat următoare a celui de-al Doilea Război Mondial, ajută la explicarea motivului pentru care Guvernul solicită acum oamenii să se întoarcă la muncă acolo unde este posibil.

Duminică seară, Boris Johnson a stabilit strategia țării pentru a începe să părăsească izolarea, dar a fost criticat de sindicatele și parlamentarii de opoziție pentru că a grăbit aparent revenirea la muncă.

Documentul Trezoreriei îi avertizează pe miniștri că, dacă economia Marii Britanii nu se va recupera în curând, țara ar putea fi aruncată într-o „criză a datoriilor suverane”, în stil 1976, o situație care a dus la o salvare internațională.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CORONAVIRUS / RUSIA ajunge pe locul 2 în lume, în a doua zi de relaxare
RUSIA a confirmat existenţa a 232.000 de cazuri de coronavirus – situându-se pe locul al ...