S-a descoperit strămoşul HOBBIT-ului în Filipine

Marius Ghilezan Diverse INTERNATIONAL

S-au descoperit noi specii de umanoizi în Filipine, titrează revistele de ştiinţă.

În insula Luzon, din nordul statului Filipine, s-a găsit o ramură ciudată a homo australis, denumită Homo luzonensis, descoperire spectaculoasă care va îndruma oamenii de ştiinţă spre noi perspective ale devenirii umane, scrie National Geographic, în ultima sa ediţie.

Oamenii de știință din Filipine au anunțat recent că au descoperit o specie de om ancestral, necunoscut anterior științei.

Noua descoperire va ramifica arborele genealogic al speciei umane

Hominidul are corpul deosebit de mic. Denumit Homo luzonensis, a trăit pe insula Luzon cu cel puțin 50.000 până la 67.000 de ani în urmă.

Identificat după cei șapte dinți și șase oase mici demonstrează un mozaic de trăsături antice și mai avansate. Descoperirea publicată de National Geographic face din Luzon cea de-a treia insulă din Asia de Sud-Est, care în ultimii 15 ani au scos la lumină semne ale activităţilor umane foarte străvechi.

“Homo luzonensis contestă ideea că ascendenţa umană a progresat cu ușurință de la specii mai puțin avansate la cele mai avansate”, afirmă liderul de proiect, Armand Mijares, arheolog la Universitatea din Filipine.

Suntem aici de aproape şapte milioane de ani

Povestea EVOLUŢIEI UMANE a început cu aproximativ șapte milioane de ani în urmă, când Homo sapiens s-au despărţit de cimpanzei.

„Această nouă descoperire m-a încântat”, spune Yousuke Kaifu, paleoantropolog al Muzeului Național de Natură și Știință din Tokyo, care nu face parte din echipa de studiu.

„Fosila evidențiază, de asemenea, o diversitate remarcabilă de hominizi arhaici prezenţi în Asia, într-un mod care nu ne așteaptam”.

Aida Gómez-Robles, PALEONTROPOLOG la Universitatea College din Londra, care a urmărit rezultatele studiului înainte de publicare, ezită să spună fără echivoc că Luzonensis reprezintă o specie nouă.

„În mod absolut, este una dintre cele mai importante descoperiri pe care le-am avut in ultimii ani”, spune ea.

Shocking Asia. Cum au traversat OCEANELE?

Cu zeci de ani în urmă, povestea Asiei părea mult mai simplă, dar nu era completă.  În vremea copilăriei noastre circula un film Shocking Asia.

Paleoantropologii știau că primii hominizi, cum ar fi Homo erectus, s-au aventurat spre zone ale Indoneziei actuale, acum aproape un milion de ani, trecând prin arhipelagurile de insule. Dar mai departe spre est, se credea că nu se puteau aventura, curenții oceanici fiind considerați impasibili de trecut fără bărci.

Luzonul părea deosebit de dificil de atins de hominizii străvechi, deoarece nu fusese niciodată legat de continent prin bucăţi de pământ. Astfel, arheologii au crezut că săpatul în straturi mai vechi nu are sens.

Când Mijares a excavat pentru prima dată Peștera Callao în 2003, a găsit dovezi de activitate umană cu 25.000 de ani în urmă – dar nu a săpat mai mult de patru metri.

„Cei mai mulți arheologi din Asia de Sud-Est au excavat doi metri adâncime în peşteri și s-au oprit”, spune Mijares. 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Șoc la rafturi: carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice
Un studiu făcut în Germania arată că mai bine de jumătate din carnea de pui ...