FUNERALII NAŢIONALE / Osemintele REGINEI ELENA vor fi aduse în ţară

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Regina mamă ELENA, aşa cum a fost numită de români, cea care l-a adus pe lume în 25 octombrie 1921 pe Regele Mihai, cu un rol deosebit în lovitura de stat de la 23 august 1944, este înmormântată în cimitirul din Laussane.  

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a decis să îndeplinească dorinţa Regelui Mihai de a fi adusă şi mama sa la Curtea de Argeş,  în Noua Catedrală Arhiepiscopală, informează Familia Regală a României.

Osemintele Reginei Mame Elena ar urma să fie aduse din Elvetia, în 19 Octombrie, anul acesta, ocazie cu care vor fi organizate funeralii naționale, potrivit ȘtirileTVR. Regina Mamă Elena va fi înmormântată la Curtea de Argeș, alături de fiul Majestății Sale, Regele Mihai.

În urmă cu aproape 20 de ani, tot un guvern PSD a organizat funeraliile naţionale pentru aducere osemintelor lui Carol al  II-lea  în ţară din Portugalia.

Elena este singura regină a românilor înmormântată în afara ţării, la cimitirul din Lausanne.

Regina-Mamă Elena a României

 

La 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei).

Citeşte şi: Pe History – un REGAL de filme despre Regele MIHAI şi REGINA MARIA

A fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorțat la 21 iunie 1928. După revenirea monarhului pe tron, cu sprijinul lui Iuliu Maniu, şi detronarea propriului fiu, Mihai l, Carol al ll-lea şi-a adus metresa, Elena Lupescu, deşi promisese anterior că nu o va face. A izolat-o pe mama copilului său în Florenţa.

În 1940 a devenit Regina-mamă a României.

În timpul celui de-al doilea război mondial a salvat viaţa a mii de evrei, acţiune pentru care a primit titlul de “Drepţi între popoare.”

A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
GAFĂ URIAŞĂ / Candidata Bruynseels CREDE că RUSIA e în NATO
Candidata la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, Ramona Ioana Bruynseels, a reuşit, luni ...