Popularii spanioli au ales un tânăr tradiţionalist drept preşedinte

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Pablo Casado, fostul purtător de cuvânt al Partidului Popular din Spania, în vârstă de doar 37 de ani, a fost ales noul lider al formaţiunii. El a întrecut-o pe Soraya Saenz de Santamaria, fost vicepremier şi mâna dreaptă a lui Mariano Rajoy cât a condus guvernul de la Madrid.

Pablo Casado a promis că va reaşeza partidul pe bazele ideologice tradiţionale ale dreptei. El a anunţat că se opune avortului şi că nu susţine planul actualului guvern socialist de a legaliza euthanasia. De asemenea, vrea tăieri de taxe, atât pentru cetăţeni, cât fi pentru firme, ca să impulsioneze economia spaniolă. În plus, a făcut apel pentru întărirea Constituţiei spaniole, precum şi în favoarea combaterii cu fermitate a secesioniştilor. Nu i-a numit direct pe catalani, dar despre ei era vorba, având în vedere incidentele de anul trecut.

 

Totuşi, spre deosebire de alţi lideri europeni de dreapta, precum Sebastian Kurz, Matteo Salvini, Viktor Orban şi Jaroslaw Kaczynski, Pablo Casado nu este eurosceptic. Noul lider al popularilor vrea ca Spania să revină în centrul politicii europene şi să aibă un rol puternic în cadrul structurilor comunitare.

 

Partidul Popular spaniol a trebuit să aleagă un nou preşedinte deoarece Mariano Rajoy a făcut un pas înapoi după pierderea guvernării. Cabinetul său a fost înfrânt luna trecută de o moţiune de cenzură iniţiată de socialişti, care au primit inclusiv sprijinul separatiştilor başci la vot.

Mariano Rajoy era şeful PP din 2004 şi premier din 2011, dar mandatul său a fost marcat de un amplu scandal de corupţie la vârful partidului şi de pierdere constantă de votanţi. PP a rămas cel mai mare partid din Spania, dar nu a obţinut majoritatea parlamentară la ultimele alegeri.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Hans Klemm: „Preşedintele nu a promulgat încă Legea exploatării gazelor naturale, aşa că trebuie să am grijă”
“Parlamentul a adoptat o nouă lege privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Preşedintele nu ...