Dispută: cum poate fi “executat” financiar Klaus Iohannis

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici îi cere şefului ANAF, Ionuţ Mişa, să-l „execute” financiar pe Klaus Iohannis, în limita sumei de 1,2 milioane de lei, bani încasaţi ilegal pentru închirierea unui spaţiu comercial care nu i-ar fi aparţinut de drept. O instanţă de judecată a stabilit că retrocedarea s-a efectuat printr-un abuz în drept: o adeverinţă falsă.

Soții Iohannis nu dețin acest spațiu comercial de unii singuri, ci, în cote egale, împreună cu o altă familie, pe nume Baștea.

Adeverinţa falsă

 

La sfârșitul anilor 1990, familiile Baștea și Iohannis au fost protagonistele unui proces de retrocedare prin care au revendicat și au obținut de la stat două clădiri din centrul Sibiului, scria Rise Project, printr-o adeverinţă falsă.

La parterul uneia dintre ele, se găsește spațiul comercial supus azi dezbaterii.

Cele două clădiri retrocedate s-au aflat în proprietatea statului din 1962, respectiv din 1964, când au fost naționalizate, până în 1999 – când au fost preluate de Baștea și Iohannis.

Instanţa de judecată a stabilit că retrocedarea s-a efectuat pe baza unei adeveverinţe false, că fostul proprietar nu l-a avut decât pe Nicolae Baştea, unic moştenitor.

Problema e intabularea imobilului.

Cine era statul în aceea perioadă? Primăria. Ea trebuia să treacă imobilul în cartea funciară şi să-i facă ulterior cadastru. Dar primar era Klaus Iohannis.

Chiria a curs mai departe. Deşi nu mai avea drept.

A apărut şi un oarecare moştenitor al casei. Şi el revendică.

Cine are dreptate?

Ionuţ Mişa: ANAF nu poate executa poprire pe un cont fără un document emis de Ministerul de Finanţe. Dar Ministerul de Finanţe nu e proprietar în acte pe imobilul supus dezbaterii.

ANAF-ul poate să-l execute financiar pe contribuabilul Klaus Iohannis, iar Klaus Iohannis poate da în judecată ANAF, spun surse din domeniul consultanţei fiscale.

Conform legii, nu i se poate re’ine mai mult de 40% din salariu. Undeva prin 2030 statul şi-ar recupera întreaga sumă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Meciul Tudorel Toader vs Cristina Tarcea
Tudorel Toader, ministrul Justiției, o acuză  pe șefa Curții Supreme că face politică, după ce ...