Guvernul Dăncilă: Un miliard de Euro pentru cultură

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a aprobat, joi, la propunerea ministrului Culturii, George Ivaşcu, Ordonanţa de Urgenţă prin care vor fi alocate multianual fonduri în valoare de un miliard de euro pentru achiziţia, restructurarea şi construirea de monumente istorice, biblioteci şi muzee, „în acord cu programul de guvernare şi Convenţia Naţională pentru Cultură”. Astfel, se aprobă în bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, pentru implementarea programului, alocarea sumei de 1 miliard de euro, în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale. Finanţarea se va derula pe timp de şapte ani.

„Efectul acestei OUG promite a fi o uriașă investiţie în cultură, pentru următorii cinci ani. De ce să vorbim, precum Alexandrescu, despre abuzuri, când nici nu s-a declanșat mecanismul de finanțare? La asta se reduce lupta politică? La bălăcărirea Guvernului, indiferent ce face? Dacă ar fi să mă uit la USR, cam așa pare…” – scrie fostul secretar de stat PNL, Virgil Niţulescu, pe pagina sa de facebook.

Senatorul Vlad Alexandrescu, fost ministru al culturii, a dat şi el o ripostă dârz㪠“Guvernul tocmai a dat o OUG prin care alocă 1 MILIARD DE EURO clientelei de partid. Pentru gresie și faianță la prețuri fictive în căminele culturale, spectacole la preț triplu și „reabilitare” prin termopane a monumentelor.” El se mai plânge că rolul Insitutului Național al Patrimoniului nici nu este menționat, acolo unde mai e în funcţie Ștefan BÂLICI, un protejat de-al său.

Liderul PMP, Eugen Tomac, zice că iniţiativa e bună, dar nu ştie de unde vor proveni banii, pentru că „OUG nu explică.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Dragnea: PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2019
PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale din 2019, a ...