George Maior ar trebui rechemat la Bucureşti pentru consultări, susţine un fost demnitar

Mihai Popescu OPINIE Principal

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, că ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, construiește partide politice și caută candidați pentru președinția României.

„Domnul Maior, în loc să se ocupe de ce ar trebui să se ocupe acolo, și nu se ocupă deloc ca ambasador, construiește partide politice, caută candidați pentru președinția României!” a declarat, miercuri, Marian Vanghelie, la DCnews Live.

Această declaraţie apare la o zi după ce Liviu Dragnea a afirmat la Antena 3 că ambasadorul României la Washington este implicat în proiectul politic al lui Victor Ponta.

Surse din diplomaţie susţin că George Maior e foarte apropiat administraţiei democrate şi Departamentului de Stat controlat încă de oamenii vechiului regim politic din SUA. A reuşit să blocheze toate tentativele coaliţiei de guvernare de la Bucureşti de a intra în contact cu noua administraţie de la Casa Albă.

Un  diplomat de carieră susţine că doar citind comunicatul de presă din  urma întâlnirii sale cu reprezentanţii Exxon Mobile putea fi chemat urgent de către ministrul de externe la consultări, o măsură perfect constituţională.

Surse de peste Ocean susţin că Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat pe probleme de Europa şi Euroasia, înainte de venirea sa la Bucureşti pentru a discuta interesele firmelor americane în Legea Offshore, s-a consultat cu şefa Departamentului de Stat, cu Victoria Nuland, fosta asistentă „sperietoare pentru Bucureşti” şi cu George Maior. Întors acasă s-a declarat surprins că datele din capitala României erau altele decât cele în care a fost brifat.

Teodor Meleşcanu, ministrul de externe al României, ar trebui să-l recheme la Bucureşti, având suficiente motive. Asta înainte de a-l “virusa” şi pe Adrian Zuckermann, noul ambasador propus pentru a fi trimis la Bucureşti, care aşteaptă acum votul Senatului american.

Toate tulburările de la Bucureşti se leagă şi de schimbarea vechiului şef al CIA, susţin sursele din MAE, care-şi doresc anonimatul.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Drumul lung al României către justiție
International Foundation for Better Governance (IFBG), un ONG de la Bruxelles, preocupat de libertăţile şi ...