Împrumut de 177 de milioane de euro pentru construcția a două închisori

Valentin Borcea POLITIC Principal

Guvernul României a primit un împrumut de 177 de milioane de euro de la Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construcția a două închisori noi. Un penitenciar de înaltă securitate, cu 1000 de locuri, va fi amplasat în localitatea Berceni din județul Prahova. Celălalt centru de detenție, cu 900 de locuri, va fi construit în Unguriu, județul Buzău.

De asemenea, fondurile vor fi folosite și pentru construcția unor facilități pentru angajații sistemului penitenciar, inclusive pentru instruire și dezvoltare profesională. Aceste centre vor fi în Pantelimon, lângă București, și Rodbav, județul Brașov.

Noile clădiri vor ajuta la îmbunătățirea sistemului penitenciar din România, prin reducerea supraglomerărilor și prin impunerea unor standardelor internaționale, scrie în comunicatul băncii. În prezent, în România sunt 44 pe închisori și 21.217 de deținuți. Mai toate au nevoie de modernizări, deoarece sunt lipsite de spațiu și de personal. Condițiile proaste din închisori au dus România de sute de ori în fața CEDO. Guvernul a adoptat un memorandum pentru îmbunătățirea penitenciarelor în perioada 2018-2024.

“Un sistem juridic puternic și un sistem penitenciar eficient sunt elemente-cheie ale respectării statului de drept, una dintre valorile de bază a Consiliului Europei și a CEB” – a declarat guvernatorul băncii, Rolf Wenzel, cu ocazia acordării împrumutului.

România a aderat la Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei în 1996. Până acum, instituția financiară a aprobat împrumuturi pentru 33 de proiecte, cu o valoare totală de 1,9 miliarde de euro. Din banii CEB s-au reabilitat, printre altele, Palatul Regal, Opera Română și Biblioteca Națională din București, dar și Palatul Culturii din Iași.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Republica Moldova, criticată dur de către Parlamentul European
Eurodeputații au adoptat o rezoluție prin care Republica Moldova este criticată pentru regresul în privinţa ...