MARIA GRAPINI RELOADED / Un europarlamentar român sesizează Comisia Europeană în legătură cu violențele de la Paris

Valentin Borcea POLITIC Principal

Europarlamentarul Maria Grapini a trimis o scrisoare oficială Comisiei Europene, prin care cere executivului european să aibă aceeași reacție și să adopte aceleași măsuri în cazul violențelor din Franța ca și în cazul protestelor de la București. Ea a reclamat faptul că doar în cazul României, intervențiile jandarmeriei au fost percepute ca injuste, deși metodele forțelor de ordine române și franceze au fost similare. Maria Grapini a îndemnat Comisia Europeană să nu folosească duble măsuri.

O şansă dată Comisiei Europene să demonstreze că nu foloseşte dubla măsură

“Solicit Comisiei Europene o luare de poziție imediată, față de evenimentele din Franța! Doar așa a procedat și în cazul României! Au fost protestatari violenți și acolo, s-au folosit gaze lacrimogene, a murit un om și au fost rănite numeroase persoane. Ofer, astfel, ocazia Comisiei să demonstreze că nu folosește dubla măsură! Așadar, pe când o Rezoluție pe tema Franței? Citită în plenul PE? Întoarsă pe toate fețele, comentată de-o Europă întreagă! Faceți-o, dați-o publicității, puneți Franța la zid! Nu vă interesează România? Faceți-o pentru viitorul Europei! Arătați-vă imparțialitatea și judecata dreaptă! România așteaptă reacția voastră, stimați membri ai CE, românii sunt nerăbdători să vă urmărească într-o conferință de presă extraordinară pe tema violențelor din Paris, pentru a nu se simți – așa cum ați încercați să induceți în opinia publică europeană – niște europeni de mâna a doua! Emiteți Rezoluția franceză…pentru a o respinge vehement, dar emiteți-o!“ – a transmis europarlamentarul român.

Maria Grapini e singura europarlamentară română care a criticat extrem de dur Parlamentul European pentru Rezoluţia împotriva României

Vera Jourova vine la Bucureşti

Reamintim că violențele din 10 august au fost amintite în rezoluția adoptată de Parlamentul European împotriva României și au fost incluse și în raportul MCV. Scrisoarea eurodeputatei coincide cu vizita la București a comisarului european pentru Justiției, Vera Jourova. Oficialul se va întâlni cu Klaus Iohannis, președintele României, Tudorel Toader, ministrul justiției, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) și  Ancuța Gianina Opre, președintele Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Comisarul a lăudat îndârjirea românilor de a susţine o justiţie independentă

Scopul vizitei este de a discuta despre prioritățile pentru domeniul justiției în contextul viitoarei Președinții a Consiliului Uniunii Europene și despre evoluțiile din sistemul judiciar din România. Într-un interviu acordat pentru Digi24, Vera Jourova a spus că reformele din sistemul judiciar și lupta împotriva corupției sunt într-un stadiu îngrijorător. În schimb, comisarul european s-a declarat impresionată de societatea românească şi de tăria cu care românii au arătat că susţin independența sistemului judiciar.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Împrumut de 177 de milioane de euro pentru construcția a două închisori
Guvernul României a primit un împrumut de 177 de milioane de euro de la Banca ...