Șeful NATO vine mâine la București

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Șeful NATO vine la București

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, vine pe 30 ianurie la București ca să participe la reuniunea miniștrilor Apărării din statele UE. Evenimentul este organizat în cadrul președinției române a Consiliului Uniunii Europene. La această reuniune informală va fi prezență și Federica Mogherini, șefa diplomației UE. De asemenea, va participa și Jean-Pierre Lacroix, subsecretarul general al ONU responsabil cu operațiunile de menținere a păcii.

Miniștrii Apărării din UE, reuniune în Româna

În prima zi a întrunirii, adică pe 30 ianuarie, Palatul Regal din Calea Victoriei va găzdui o cină de lucru cu tema “Femeile, Pacea şi Securitatea”. Discuțiile principale vor avea loc la Palatul Parlamentului, pe 31 ianuarie. La final, ministrul român al Apărării, Gabriel Leș, va susține o conferință comună cu Federica Mogherini.

Secretarul-general al NATO a fost invitat la București de către premierul Viorica Dăncilă, în timpul discuțiilor purtate de cei doi săptămâna trecută, la sediul Alianței din Bruxelles. Atunci, Jens Stoltenberg a lăudat România, pe care a numit-o „un aliat loial și de mare valoare”. 

Jens Stoltenberg vine la București via Washington

Luni, Jens Stoltenberg a fost la Washington, unde a vorbit cu șeful intermar al Pentagonului. Secretarul-general al NATO a spus că implicarea Statelor Unite rămâne crucială pentru alianță. Jens Stoltenberg a amintit că, începând cu 2016, aliații europeni și Canada au alocat suplimentar 41 de miliarde de euro pentru apărare și că suma va ajunge la 100 de miliarde anul viitor. Mare parte dintre aceste fonduri au fost date la presiunea lui Donald Trump.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viza Papei Francisc în România, eveniment unguresc? Budapesta așa ar vrea!
Budapesta dă bani pentru pregătirea vizitei Papei Francisc în România Trenuri speciale pentru pelerini și ...