Cioloș și PLUS+: Decizii discreţionare, ultracentralizare, lipsă de transparenţă

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC Uncategorized

După 10 zile, Valentin Naumescu s-a simțit în plus

Membrii partidului creat de securiști pentru Dacian Cioloș încep să se simtă ÎN PLUS în formațiune. Și nu a trecut nici măcar o săptămână de când fostul tehnocrat a fost ales președintele partidului cu 99%. Cea mai recentă plecare este cea a lui Valentin Naumescu, diplomat, profesor universitar și autor. Acesta a scris pe Facebook că a intrat în PLUS pentru Dacian Ciolos, apoi stilul dictatorial al aceluiași Dacian Cioloș l-a făcut să se simtă ÎN PLUS.

„ZECE ZILE ÎN PLUS. DE CE AM INTRAT, DE CE AM PLECAT DIN „PARTIDUL LUI CIOLOŞ”? Răspunsul meu e simplu: pentru Dacian Cioloş am intrat, din cauza lui Dacian Cioloş am ieşit. Am crezut sincer şi mult în Dacian. Nu este însă ceea ce părea a fi. Nu regret că am crezut în acest proiect. Era corect formulat. Din nefericire, PLUS mi s-a părut în ziua demisiei chiar „Partidul lui Cioloş” (şi numai al lui), făcut pe persoană fizică.  (…) a scris Valentin Naumescu și pagina lui de Facebook.

Dacian Ciolos vrea democrația la alții, nu la el în partid

Profesorul de la UBB Cluj a spus și ce l-a nemulțumit la Dacian Cioloș, pe care îl supranumește Liderul (cu majusculă):

„În acest moment, prin derapajele grave de la valorile şi standardele unui partid de esenţă liberală, DACIAN CIOLOŞ SE PLASEAZĂ MULT SUB NIVELUL MAJORITĂŢII MEMBRILOR PLUS! Decizii discreţionare, ultracentralizare, lipsă de transparenţă decizională, încercarea de promovare la nivel central şi local a unor prieteni personali, pe care nimeni din partid nu-i văzuse până atunci. Am fost 10 zile membru al PLUS şi am demisionat înainte de Convenţia Naţională, când am aflat câteva dintre propunerile locale ale Liderului, pentru Consiliul Naţional.”

Valentin Naumescu recunoaște singur că va fi atacat de fanii primului șomer al țării, pe care îi numește „exaltaţii şi naivii care mai cred în capacitatea lui Dacian Cioloş de a fi în primul rând un lider credibil pentru propriul partid”. Un adevărat om nou Dacian Cioloș, face aceleași gesturi pe care le condamnă la dușmanii săi politici.

De unde a început acest scandal?

Scandalul a început de la cooptarea în conducerea partidului a lui Avram Fițiu, sălăjean, profesor la USAMV Cluj-Napoca, fost membru PNȚCD, fost candidat al partidului lui Marian Munteanu (Alianța Noastră) și … fost șef de cabinet al premierului Dacian Cioloș. Potrivit Monitorul de Cluj, Avram Fițiu și Dacian Cioloș au fost colegi de facultate, au predat la acealeași universități și au participat împreună la diverse studii de specializare în Franța. În plus, profesorul universitar este cunoscut pentru ideile sale conservatoare, naționaliste pro-familie, pro-valori tradiționale. Combinația de „prieten cu șeful” cu „valori tradiționale” au fost prea mult pentru pentru aripa neomarxistă și globalistă din +PLUS, care l-au atacat pe Avram Fițiu.

Unul dintre cei mai virulenți acuzatori a fost George Gima, care a scris pe Facebook că „Dacă mi-ați fi spus ca voi face parte din Consiliul Național al unui partid nou, alături de simpatizanți ai curentelor de extremă dreaptă, nu aș fi crezut”. A urmat apoi „rechizitoriul” făcut lui Avram Fițiu: nu susține avortul, imigrația, laicizarea, familii non-heterosexuale și educația sexuală în școli, printre altele. Mai surprinzător, vechiul prieten al lui Dacian Cioloș este acuzat de George Gima că vrea schimbarea clasei politice.

Cioloș a mazilit doi membri de bază ai partidului

A doua zi după ce a postat acest mesaj pe Facebook, George Gima a scris să Dacian Cioloș i-a cerut demisia din conducerea PLUS și din partid, dar că a refuzat. Opoziția s-a lăsat cu o mazilire, exact ca în partidele pe care Dacianul le blamează. Ca să liniștească aripa progresistă, Liderul a fost nevoit să-și decapiteze și prietenul de-o viață. Într-un mesaj postat tot pe Facebook, Avram Fițiu a spus că singurul lui delict a fost cel de opinie.

„Mulțumesc tuturor pentru etichetele de legionar, conspiraționist, nazist, extremist, dacopat, etc…Eu știam că sunt doar un conservator proeuropean anticomunist și anti pesedist convins. Mulțumesc și pentru execuția sumară de stil bolșevic, fără judecată dreaptă în CN sau pe rețele sociale. Eu cred în toate valorile economice care vă animă și prin care vă doriți o Românie fără corupți (vezi peste 300 de emisiuni de ani de zile pe care le fac pe subiectul hoției din politică, clasă pe care aș trimite-o la abatorul/groapa istoriei). Suntem doar diferiți pe zona culturală unde un anticomunist ca mine nu poate îmbrățișa ideologia de stânga a marxismului cultural, exprimat de partidele asa zis progresiste (de fapt sunt regresiste prin neacceptarea dialogului, a toleranței, a opiniei diferite).  Aștept alte etichitări din DEX, în spiritul toleranței umane!”

Dacă situația nu era deja demnă de Congresul al XV-lea, PLUS a transmis pe pagina sa oficială că Avram Fițiu și George Gima AU DEMISIONAT din funcțiile pe care le aveau, fapt negat de cei vizați.

La Cioloș dă cu MINUS.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Progresiștii și neomarxiștii din UE, prietenii dictatorului din Venezuela
Juan Guaido, recunoscut președinte interimar al Venezuelei de către PE Parlamentul European a votat ieri ...