Ungaria îi retrage sprijinul lui Manfred Webber: Ne-a ofensat și nu-l votăm președinte CE!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

PPE se fărâmă încet-încet, cu puțin timp înainte de alegerile europarlamentare. Viktor Orban a anunțat că guvernul de la Budapesta și partidul Fidesz nu îl mai susțin pe Manfred Weber, candidatul popularilor pentru șefia Comisiei Europene. Decizia a fost luată după ce politicianul german a spus că preferă să piardă șefia CE, decât să o câștige cu voturile populiste ale Fidesz

Premierul maghiar a spus că această luare de poziție este foarte gravă și că încalcă principiul respectării alegătorilor. Viktor Orban nu a afirmat pe cine va susține în locul lui Manfred Weber. „Căutăm un candidat potrivit” a declarat premierul maghiar, care spus și că, probabil, vor urma negocieri complicate și dure înainte de alegerea lui președinte al CE.

Viktor Orban: Elita de la Bruxelles trăiește într-o bulă și a pierdut contactul cu realitatea.

Viktor Orban a spus că va rămâne alături de populari cât timp tabăra pro-imigrație din cadrul formațiunii rămâne în minoritate. În prezent, Fidesz s-a autosuspendat. Dacă PPE va deveni intolerant cu alte părere, Fidesz își va căuta locul în altă parte, a transmis premierul maghiar. Totuși, orice decizie va fi luată după alegerile din 26 mai.

Fidesz a primit deja invitație să se alăture PiS în grupul conservatorilor (ECR) din Parlamentul European. De asemenea, Viktor Orban este curtat și de Matteo Salvini, ca să se alăture naționaliștilor și suveraniștilor.

Dacă Fidesz se decide să plece din PPE, va da o lovitură teribilă partidului european. Potrivit portalului Europe Elects, care urmărește sondajele de opinie din Europa, PPE fără Fidesz ar putea avea un avans de doar 9 locuri în fața S&D (socialiști și democrați): 167 la 158.

PPE ar putea fi salvat dacă și PSD din România va părăsi grupul S&D, fie exclus, fie de bună voie. Și formațiunea condusă de Liviu Dragnea a fost invitată de Matteo Salvini să se alăture naționaliștilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Se toarnă vreun serial de comedie în Parlament? Vezi ce au reușit PNL și USR pentru a doua zi la rând!
Numirea a doi judecători CCR, din partea Camerei Deputaților și a Senatului, a prins marți ...