SUMMIT-ul de la Sibiu – un fel de petrecere a BURLACILOR

Marius Ghilezan OPINIE Principal

SUMMIT-ul de la Sibiu a fost un mare fâs. Aşa cum anticipam. Toate reflectoarele au fost puse pe Macron, Tusk şi Merkel. Iohannis a rămas în umbră. A avut rolul de gazdă. Nu a plătit din bugetul său sindrofia. Ci din cea a guvernului.

Nu s-a luat nicio decizie importantă, chiar dacă Tusk și Comisia Europeană prevesteau anumite proiecţii de lumini înspre viitor. Într-adevăr, s-a semnat Declarația de la Sibiu, în doar câteva secunde, după care s-a mers la bere. Declarația rămâne doar o compunere frumoasă, o scriere aleasă de bune intenţii, o petrecere înainte de alegerile europarlamentare, pentru a da puțină încredere combatanţilor, mulţi dintre ei nemaintrând în elita forurilor europene.

Citeşte şi: CARBURANȚI / Puterea de cumpărare a românilor s-a dublat de la guvernarea BOC

S-a dat o sindrofie pe banii guvernului. Şi s-au făcut multe poze. Chermeza a arătat ca un fel de petrecere a burlacilor. Mulţi nu mai reprezintă pe nimeni în ţările lor.

Presa europeană vorbeşte de aşa numita Urzeala tronurilor în oraşul medieval.

Nu ştiu dacă Iohannis le-a spus invitaţilor săi că atunci când la Sibiu se năştea Racheta în trei trepte, Bruxelles-ul era un câmp de napi.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Maneaua „electorală”, un eșec răsunător în mediul online
Pe Internet a început să se răspândească rapid videoclipul unei manele cu iz electoral, cântată ...