Liviu DRAGNEA, atac la retailerii care vând subproduse ale aceloraşi MĂRCI

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Liviu Dragnea a depus astăzi în Parlamentul României o propunere legislativă care vizează firmele care practică dublul standard de calitate în România. Se referă la retailerii şi la comercianţii de medicamente care desfac produse din alte ţări la o calitate mai slabă, practicând aceleaşi preţuri.

Amenda va fi de 4% din cifra de afaceri şi confiscarea produselor, se precizează în proiectul de lege.

“Este primul pas major al PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în Occident. Este însă nevoie și de patrioți în Parlamentul Europeană care să se asigure că dublul standard privind calitatea alimentelor, medicamentelor și a altor bunuri de larg consum vândute pe piața europeană va fi complet eradicat” – a afirmat preşedintele PSD.

Citeşte şi: MILKSHAKE-urile de la McDONALD’S ar putea fi “interzise” în Marea BRITANIE, dacă au peste 300 de calorii

Polonia şi Ungaria au reclamat situaţii similare. Autoritatea Sanitar Veterinară, responsabilă cu consumul de produse, din ţara vecină a analizat 90 de mărci diferite, din care 70 erau cu standarde diferite decât în ţările occidentale.

Executivul de la Budapesta pregăteşte un proiect de hotărâre de guvern prin care să oblige multinaţionalele să scrie pe etichete dacă au ingredienţi diferiţi decât un UE. Astfel vrea să elimine DUBLUL STANDARD alimentar.

Citeşte şi: CARBURANȚI / Puterea de cumpărare a românilor aproape s-a dublat de la guvernarea BOC

Mulţi producători de bere nu sunt obligaţi să declare enzimele din bere susţin o serie de surse din domeniu.

Există bere comercializată în România care dă dureri de cap.  Fabricile de bere folosesc diferite substanţe chimice pentru creşterea mai rapidă a drojdiei. Şi aici se aplică DUBLUL STANDARD. “Fungamyl, Ceremix 6X MG sau Filtrase sunt doar câteva dintre substanțele folosite,” afirmă un director pentru Rise project.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Epopeea Mazăre | Ar putea veni din Madagascar abia anul viitor (presă)
Radu Mazăre ar putea fi trimis în România abia în 2020. Potrivit cotidianului L’Express de ...