Guvernul edifică la Timișoara Muzeul Revoluției

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989 va fi amenajat, cu sprijinul Guvernului României, în Piața Libertății din zona ultracentrală a Timișoarei. Guvernul a aprobat o hotărâre conform căreia dreptul de administrare asupra imobilului a trecut de la MApN la Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Acesta va consolida şi reabilita vechea Garnizoană din Piața Libertății nr. 5-7, clasată în Lista Monumentelor Istorice.

Potrivit fundamentării proiectului de către Ministerul Culturii, imobilul de secol XVIII din centrul Timișoarei îndeplineşte condiţiile din punct de vedere istoric, tehnic şi arhitectural în scopul amenajării Muzeului.

De-a lungul timpului s-a luat în calcul şi preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Timiș, însă angajamentul financiar al Guvernului s-a dovedit cea mai eficientă soluţie din toate punctele de vedere. De ajutorul guvernamental se va bucura implicit întregul oraș, care pe lângă simbolica punere în valoare a Revoluției prin intermediul Muzeului, se va alege cu reabilitarea unei clădiri din zona centrală și cu încă o destinație pentru turiștii așteptați în 2021, când Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Încă PATRU magistrați, ascultați de SRI, fără ca ei să știe
Ultimul Raport al Inspecției Judiciare aduce date noi despre cum au fost supravegheați și monitorizați ...