Timmermans vrea să aducă EXTREMA STÂNGĂ la putere în UE!

Valentin Borcea Uncategorized

Socialistul Frans Timmermans pune bazele unei potențiale coaliții cu extrema stângă pentru viitoarea Comisiei Europeană. Olandezul care vrea să-i ia locul lui Jean-Claude Juncker în fruntea CE a lăudat relația foarte bună pe care propriul partid, PES, a avut-o cu Verzii și cu stânga radicală (GUE/NGL) în actualul legislativ.

De asemenea, Timmermans vrea și cooptarea lui Emmanuel Macron în această potențială coaliție a stângiștilor. Asta ar însemna și participarea USR, având în vedere că formațiunea va fi în același grup parlamentar cu partidul președintelui francez.

Declarația candidatului socialiștilor pentru șefia CE a fost făcută într-o dezbatere televizată cu alți cinci politicieni care vizează aceeași funcție.

„Noi trei (socialiștii, stânga radicală și Verzii) avem o colaborare destul de bună în ultimii cinci ani în Parlamentul European. Oferta mea către ei este să lucrăm împreună în următorii cinci ani, ca să fim siguri că următoarea Comisiei pune criza climatică în fruntea listei de priorități. Sunt sigur că vom convinge și mulți, mulți oameni din familia liberală, astfel încât să creăm o alianță de la Tsipras la Macron.” a spus Frans Timmemans, ca răspuns la o întrebare despre ecologie. 

CITEȘTE ȘI : Steve Bannon prezice un „cutremur” în Europa la alegeri

Grupul parlamentar GUE/NGL a fost fondat de partide comuniste și include și în prezent partide comuniste sau de extremă stânga.  Acestea sunt, printre altele Partidul Progresist la Oamenilor Muncii din Cipru (marxist-leninist), Partidul Comunist din Boemia și Moravia, Frontul Stângii (Franța, care include și Partidul Comunist Francez), Die Linke din Germania (fostul partid comunist din RDG), Sinn Fein din Irlanda (aripa politică a teroriștilor IRA).

Oricum, ideea lui Timmermans este în discuție în rândul socialiștilor europeni încă de anul trecut. Stângiștii au și desemnat inamicii: neoliberalismul și naționalismul.

Social-democrații europeni vor coaliție progresistă cu verzii

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
THERESA MAY a anunțat când pleacă din fruntea Guvernului! Un fost ministru îi vrea deja locul!
Soarta Theresei May depinde de trecerea prin Parlament a planului ei pentru Brexit. Documentul va ...