Soarta Sălii Polivalente va fi hotărâtă săptămâna viitoare. Fără „bețe în roate”, Timișoara va avea în doi ani și un nou stadion!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC SOCIAL

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu, a declarat miercuri, la Timișoara, că primarul orașului Nicolae Robu și șeful CJ Timiș, Călin Dobra, sunt aștepați săptămâna viitoare la București cu documentațiile pregătite pentru a tranșa soarta Sălii Polivalente pe care CNI așteaptă de ani de zile să o ridice la Timișoara.

„Nu v-ați săturat cumva de acest ping-pong? Sunt convins că pentru Timișoara contează mai mult să se facă ceva decât să se facă tot felul de declarații care să tragă oala deasupra unui foc. Așadar, astăzi când discutăm, nu am și nu avem nici la CNI și nici la minister decizii, hotărâri juridice cu valoare, adică hotărâri de consiliu local sau de consiliu județean cu privire la un amplasament sau altul. Săptămâna viitoare lansez o invitație publică și domnului primar Robu și domnului președinte Călin Dobra, îi aștept la minister, fiecare cu documentațiile lor, și luăm decizia, să rupem odată pisica pe acest subiect care trenează de foarte mulți ani”, a afirmat Daniel Suciu.

Citește și: Timișoara, cu ”Polivalenta-n cui” din cauza orgoliilor politice

Primarul liberal Robu vrea ca sala polivalentă de 16 000 de locuri să fie construită pe un amplasament de lângă stadionul Dan Păltinișanu, unde se află o bază sportivă care nu există în acte. De partea cealaltă, șeful CJ Timiș vrea ca sala să fie ridicată în aria de expansiune urbană dintre Timișoara și Giroc, aflată în plină dezvoltare, însă predarea amplasamentului e blocată de votul liberalilor din consiliul județean. „Așadar, trece ziua de duminică, cu patimile noastre ale politicienilor, alegerile, și săptămâna viitoare îi aștept pe domnul primar și pe domnul președinte la București și stabilim cu toți specialiștii din CNI, din minister, din primărie, din consiliul județean și luăm o decizie. Asta dacă cineva își dorește cu adevărat să fie pragmatic și să nu mai trateze lucrurile din punct de vedere politic. Eu chiar cred că fiecare timișorean își dorește atât stadionul cât și sala polivalentă și eu am de gând să terminăm și să finalizez acest subiect care cred că deja pe foarte multă lume plictisește. Timișoara merită o sală polivalentă și o va avea”, a detaliat Daniel Suciu.

Dacă nu se mai bagă bețe în roate, apare și noul stadion

Vicepremierul Daniel Suciu a vizitat și stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara, care urmează să fie demolat în toamnă și a anunțat că în locul său Compania Națională de Investiții va ridica în doi ani unul nou. Stadionul va avea 32 000 de locuri și va fi omologat pentru meciurile din competițiile europene. Ministrul a ținut să atragă atenția că jocurile politice care îngreunează astfel de proiecte nu sunt binevenite, în condițiile în care în ședința de consiliu local de marți, un proiect aflat pe lista suplimentară cu privire la cedarea unei suprafețe de 5.000 de mp din zonă a fost retras de pe ordinea de zi de către Nicolae Robu. „Lucrurile sunt extrem de simple. Este un subiect care a trenat de prea multă vreme, multă lume așteaptă acest stadion, orașul Timișoara așteaptă acest stadion și chiar vreau să închidem subiectul. Aștept de la primarul municipiului Timișoara să rezolve partea pe care o are, cei 5.000 mp, și de acolo încolo, în această toamnă stadionul va fi demolat, va fi liber de sarcini, va fi eliberat terenul, iar ulterior CNI să facă licitația și construcția stadionului”, a declarat vicepremierul, potrivit Pressalert.ro.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sinucidere politică sau șantaj?
Viorica Dăncilă s-a antepronunțat. La fel ca imaginea sugestivă de pe site-ul guvernului. Votează la ...