Institutul Cantacuzino face angajări și se pregătește să producă din nou vaccinuri!
Ministerul Apărării Naționale a anunțat vineri demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.
Este doar un pas din strategia de dezvoltare și relansare a institutului. Potrivit comunicatului de presă transmis de MApN, Institutul „Cantacuzino”, a demarat și procedurile de achiziții și investiții, în baza unul buget aprobat de aproximativ 40 milioane de lei. Banii sunt destinați modernizării zonelor de producție prin achiziția de noi echipamente de înalt nivel tehnologic, respectiv consolidarea și reabilitarea infrastructurii existente.
Măsurile concrete adoptate până în prezent de conducerea Institutului s-au materializat printr-o creștere semnificativă a producției de SOD Natural, cel mai cunoscut antioxidant și imunostimulator românesc, realizat în exclusivitate în cadrul Institutului Cantacuzino. În primele cinci luni ale acestui an, vânzările de SOD Natural au depășit totalul vânzărilor pe anul 2018. De asemenea, conducerea MApN a inițiat, în cursul acestei luni, discuții cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, în perspectiva reautorizării unei viitoare producții de vaccinuri.
Institutul a fost înființat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri și Vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino”. Din 2017, Institutul a fost trecut în subordinea Ministerului Apărării Naționale, sub denumirea de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu scopul de a-l revigora și a se relua producția de vaccinuri și alte elemente destinate sănătății prin care își câștigase notorietatea.