Ungaria și-a cumpărat PORT la Marea Adriatică! Italia a vândut o parte din Trieste!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Ungaria și-a tras ieșire la mare (aproximativ). Guvernul condus de Viktor Orban a concesionat pe 60 de ani o bucată de 32 de hectare de teren, cu o ieșire la mare de 300 de metri, în portul italian Trieste. Tranzacția a costat 30 de milioane de euro, a anunțat hungarytoday.hu. Amiciția dintre Orban și Salvini se pare că a ajutat înțelegerea.

Budapesta a anunțat că va investi 100 de milioane de euro în infrastructura portuară necesară. Când va fi gata, prin portul unguresc de la Adriatică ar urma să treacă 70-80 de mii de containere pe an. Locul va beneficia și de un grad mare de autonomie. Administrația vamală va fi făcută conform legilor din Ungaria. Obiectivul este ca bunurile să ajungă de la Trieste în Ungaria și invers în cel mult 24 de ore. Distanța dintre Trieste și Budapesta este de 500 de kilometri.

Ministrul ungar de Externe a descris achiziția drept o mare victorie pentru politica externă ungurească și a spus că portul are o importanță strategică pentru firmele ungurești. În prezent, cea mai mare parte a schimburilor comerciale ale Ungariei realizate pe mare trec prin portul Constanța.

Trieste are și o însemnătate aparte pentru Ungaria, din perspectivă revizionistă. Portul a fost, vreme de sute de ani, cea mai importantă poartă maritimă pentru Imperiul Habsburgic și, mai târziu, Imperiul Austro-Ungar. Aici era staționată și Flota Imperială, a cărei ultim comandant a fost amiralul Miklos Horthy. După Primul Război Mondial, Trieste a revenit Italiei.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
IMOGEN a adus revoluția la Buzău. Încătușat, a scăpat de fani
Un scandal uriaș a avut loc în această dimineață în centrul Buzăului. Neagu Marius, alias Imogen, un ...